Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 09.09.2010.
21:50
Srna A

Dodik: BiH će se mirno raspasti!?

Milorad Dodik, kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za predsednika Republike Srpske, poručio je da je "za BiH najbolje da se mirno raziđemo i da RS bude za sebe", pri čemu vlast ne sme dozvoliti da do toga dođe nasiljem i ratom, već pametnom politikom i na miran način. Dodik, koji je i predsednik SNSD-a, je na predizbornom mitingu SNSD-a u Vlasenici rekao da niko ne može reći kada će to biti, ali da će "to doći".

Jednog dana BiH više neće postojati: Milorad Dodik

"U međuvremenu, mi ćemo da gradimo vodovode, fabrike i puteve, učvršćivaćemo našu zajednicu, a političko rešenje doći će samo po sebi. U ovoj su Republici dobrodošli da žive svi koji priznaju njen legitimitet, i Bošnjaci i Hrvati i svi drugi. Ali nemamo mi razloga da uvažavamo one koji ne poštuju RS", rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za člana Predsedništva BiH Nebojša Radmanović istakao je da je prioritet stranke Srpska i tako će biti i u naredne četiri godine.

Ugledajmo se na kosovske Albance

 

"Vreme je da jasno kažemo da je ispred nas period izgradnje statusa naše Republike.

 

Albanci na Kosovu 150 godina sanjaju i evo ih na pragu da dođu do nezavisne države. Pa i mi imamo pravo da sanjamo da će neko u ime RS nekad tamo u Briselu potpisati sličnu rezoluciju. Počnite da sanja od danas", rekao je Špirić.

"Ne priznajemo nijednu odluku OHR-a koja je nametnuta, a koja je protiv interesa RS i svih koji žive u RS i tako će biti i ubuduće. Mogu slobodno da idu, nama ne trebaju.

Treba da nam pomognu kao što su pomagali i drugima u ekonomskom razvoju, savetodavno, ali ne mogu naređivati.

U ovoj zemlji samo narod može naređivati, a SNSD će vas dosledno slušati", poručio je Radmanović.

Nosilac kandidatske SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Nikola Špirić istakao je da u protekle četiri godine nije prenesena ni jedna nadležnost sa RS na državni nivo, ističući da Dejtonski sporazum nije doneo samo mir, već da on čuva i teritorijalni integritet BiH.

Radmanović: Ili smo ravnopravni ili nema BiH

Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za srpskog člana Predsedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je danas u Han Pijesku na predizbornom skupu ove stranke da dva entiteta moraju biti ravnopravna ili neće biti BiH.

"SNSD neće dozvoliti da se uzimaju nadležnosti RS i čuvaće RS. Imam pravo u Predsedništvu BiH da zaštitim interese našega naroda, da stavim veto u skladu sa interesima. Radio sam to kada je bilo moguće, a radiću i ubuduće", poručio je Radmanović na predizbornoj tribini.

Najvljuje bolji život: Nebojša Radmanović

On je naglasio da bi Srpska trebalo da bude najrazvijenija regija na jugoistoku Evrope, podsećajući da je u RS izgrađeno više stotina kilometara puteva, izgrađene nove i rekonstruisane postojeće škole, izvršena ulaganja u zdravstveni sistem RS itd.

Radmanović je rekao da je budžet RS stablan, kao i plate, navodeći da ima mnogo nezaposlenih, ali idu nove investicije koje će dovesti do novog zapošljavanja i novog razvoja i ulaganja.

Na skupu su govorili nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Nikola Špirić, kandidat za narodnog poslanika u Izbornoj jedinici pet Slaviša Mirović, kandidat stranke za parlament BiH Lazar Prodanović,a predstavljeni su i kandidati za parlament BiH i Narodnu skupštinu RS iz ove stranke.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.09.2010. 22:45
TAKO JE MILE!!! DOSTA JE RATOVANJA....MIRNO "RAZDRUZIVANJE" JE PRAVA STVAR ZA TU SMESNU "DRZAVU" KOJA SE ZOVE BIH....PA NICEG SLICNOG NA SVETU NEMA......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online