Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 05.08.2010.
12:10 >> 12:31h
Tanjug A

Cerić u Meki: Zaštitite Zukorlića i muslimane!

Reis ul ulema Bosne i Hercegovine Mustafa Cerić zatražio je na redovnom godišnjem skupu Svetske islamske lige (Rabite) u Meki u Saudijskoj Arabiji zaštitu i podršku muslimanima Bošnjacima u Sandžaku koji slede glavnog muftiju Muamera Zukorlića, zbog, kako tvrdi, kršenja ljudskih i verskih prava.

Cerić je, govoreći na Svetokom forumu ulema i muslimanskih intelektualaca, izrazio zabrinutost zbog odnosa vlasti u Srbiji prema muslimanima Bošnjacima u Srbiji, posebno Sandžaku, prenela je muslimanska verska novinska agencija MINA.

Zukorlić je prisustvovao Rabiti u delegaciji Islamske zajednice BiH kojoj Islamska zajednica u Srbiji na čijem je on čelu organizaciono i duhovno pripada.


Jedan od zaključaka ovogodišnje međunarodne konferencije u Meki je i poziv svim zemljama sveta da priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Reis ul ulema Cerić, koji je stalni član Rabite, upoznao je učesnike Foruma sa, kako se navodi, neprimerenim omalovažavanjem legitimnh i legalnih predstavnika Islamske zajednice i legalnih i legitimnih predstavnika Nacionalnog veća Bošnjaka u Sandžaku.


"Dužan sam da skrenem pažnju ovom forumu na Sandžak, na to da se Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji sa sedištem u Novom Pazaru sa muftijom Muamerom Zukorlićem na čelu pruži puna podrška u njegovom nastojanju da sačuva nezavisnost, jedinstvo, čast i ugled islama i muslimana u Srbiji", naveo je Cerić.

On je ukazao da se mnogim muslimanima u svetu krše ljudska prava, kao što su, kako je naveo, pravo na život, veru, slobodu, imetak i čast i pozvao učesnike skupa da pomognu.


"No, moramo shvatiti da se naši problemi ne mogu rešavati izolovano od drugih. Onoliko koliko budemo spremni da se borimo za prava drugih, utoliko će biti ostvarljiva i naša borba u zaštiti naših prava", rekao je Cerić, uveren, kako je dodao, da će forum Rabite doprineti međumuslimanskom razumevanju i međukulturnom dijalogu.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.08.2010. 14:24
za neuku bracu muslimanske ispovesti a narocito @hafiz-a pojasnicu zasto je nastao obicaj sunecenja...pa braco odgovor za taj vas obicaj je u jednoj reci - VODA...hafize brate gde ima vode ljudi se kupaju i odrzavaju licnu higijenu te nemaju potrebe da odstrane deo kozice sa glansa kao u pustinjskim zonama bez vode gde nisu mogli iz razumljivih razloga da arce vodu na zapiranje i placinjanje- jasno?...kao posledica mudre staresine odluce da odstrane ovaj deo kozice i tako naravno poboljsaju zdravstveni nivo svoga naroda....slicno je i sa svinjetinom...zato pre nego sto krenete da lupate po tastaturi kompjutera procitajte bas nesto...lako je biti zatucan....obrAzujte se, a ako se ne kupate i obrEzujte...naravno....savetujem vam sapun, manje boli iako je svinjski....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online