Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.07.2018.
00:54
Đ. BAROVIĆ A

Dane će dokazati istinu!

Ružica Lukajić, supruga nedavno uhapšenog penzionisanog pukovnika Vojske Republike Srpske, Daneta Lukajića (68), u ponedeljak je uspela da se vidi sa svojim suprugom u zatvoru Remetinec blizu Zagreba. Razgovorali su 15 minuta i to preko staklenog paravana.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Objasnili su mi da je takva procedura. Nisam imala nikakvih problema tokom posete. Svi su bili veoma korektni i profesionalni - kaže na početku razgovora za "Vesti" Ružica Lukajić.

Optužnica zbog Manjače

Županijsko državno tužilašvo u Zagrebu Lukajiću je odredilo je pritvor od 30 dana i donelo rešenje o sprovođenju istrage zbog navodnih ratnih zločina počinjenih između 8. i 16. septembra 1992. u logoru Manjača 1992. Istraga je pokrenuta na osnovu iskaza dvojice zarobljenik pripadnika HOS-a. Lukajić je u to vreme imao čin kapetana prve klase i bio je vođa operativnog tima Organa bezbednosti zaduženog za prikupljanje obaveštajnih podataka od ratnih zarobljenika.

Njen suprug je uhapšen u subotu u Hrvatskoj gde je zajedno sa drugim hodočasnicima iz Banja Luke krenuo na parastos i komemoraciju povodom Dana sećanja na Jadovno i obeležavanja 77 godina od stradanja više desetina hiljada ljudi u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag.

Ružica kaže da je njen suprug i dalje u šoku zbog svega onoga što mu se dogodilo:

- On je i fizički i psihički pogođen. Verujte, iznenađen je kao i svi iz naše porodice, prijatelji, ali i svi oni koji su radili sa njim ili ga poznaju. Kako se čovek može osećati kada je u zatvoru, optužen za nešto za šta zna da nije uradio. To je užasan osećaj.

Dodaje da Dane namerava da dokaže svoju nevinost.

- Boriće se da dođemo do istine i to je i poručio. Zna da je nedužan i sada u pravnom smislu to treba potvrditi. Ponosna sam na njega jer je uvek bio profesionalac i znam da nikada nikome nije ništa nažao učinio - ističe naša sagovornica, dodajući da su joj se obratili i ponudili pomoć svi u BiH, od predsednika Republike pa nadalje.

- Apelujem i preko vašeg lista na Ambasadu Srbije u Hrvatskoj, pošto je Dane državljanin Srbije, da se angažuju u ovom slučaju i pomognu ako mogu, a mogu. Svima hvala što su nam se našli jer i reč utehe u ovim trenucima znači - poručuje Ružica Lukajić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online