Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 30.07.2017.
20:58
Vestionline, Tanjug A

Tompson ipak peva na "prigodnom koncertu" povodom "Oluje"

Hrvatsko Ministarstvo ratnih veterana potrdilo je da će 5. avgusta u Slunju biti "sufinansijer" koncerta Marka Perkovića Tompsona povodom godišnjice "Oluje".

printscreen youtube
Marko Perković Tompson dobio "zeleno svetlo" za koncert povodom godišnjice "Oluje"

Kako prenosi Hina, ovo ministarstvo se oglasilo saopštenjem za javnost "povodom učestalih medijskih napisa kako Ministarstvo hrvatskih branitelja (su)finansira koncert Marka Perkovića Tompsona u Slunju na Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. avgusta 2017. godine".

U saopštenju je navedeno da ministarstvo "zajedno sa gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj u kojima se proslava organizuje, a na osnovu molbi udruženja hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, svake godine sufinansira troškove tehničke podrške u organizaciji proslave ovog izuzetno značajnog datuma u novijoj hrvatskoj istoriji". 

Ministarstvo je navelo da je "jedan od gradova u kojima se ove godine organizuje proslava i grad Slunj, gde će se 5. avgusta održavati niz prigodnih programa i aktivnosti", uključujući i "prigodne večernje koncerte". 

Organizacioni odbor proslave "Oluje" iz 1995, koja se u Hrvatskoj slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja (ratnih veterana), objavio je u petak program obeležavanja 22. godišnjice 4. i 5. avgusta u Kninu. 

Hina je navela da će se 5. avgusta "na kininskoj tvrđavi prisutnima i javnosti obratiti predsednica Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, a uveče će na Trgu "domoljubni" koncert održati Prljavo kazalište". 

Po pravilu proteklih godina koncert je u Kninu držao upravo Tompson. 

Hrvatski politički analitičar Žarko Puhovski izjavio je juče da smatra da je "Hrvatska ove godine oko obeležavanja vojne akcije 'Oluje' spustila loptu, i to iz tri razloga", od kojih je prvi taj što je "Srbija dobila snažnu potporu nemačke kancelarke Angele Merkel". 

- To je šokiralo neke u Hrvatskoj koji nemačku podršku podrazumevaju - kazao je Puhovski u izjavi za "Radio Slobodna Evropa". 

On je dodao da je, po njemu, drugi razlog to što je "vladajuća koalicija u Hrvatskoj stalno na rubu pucanja i neki delovi te koalicije ne bi mogli da podnesu stalna zaoštravanja", dok je "treći razlog iznenađujući obrt u Kninu". 

- Tamo je gradonačelnik postao Marko Jelić, jedan nezavisni kandidat, koji je pre bio HDZ-ovac, ali se sada na neki način otreznio od te pozicije, i on zastupa razumna, čak se može reći i dosta pomirljiva stanovišta, za razliku od ranijeg vođstva grada. To je sve kao pozitivnu posledicu imalo to da je hrvatsko vođstvo odlučilo da smiri tenzije - rekao je hrvatski analitičar. 

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta se međutim ne slaže se hrvatskim analitičarem Žarkom Puhovskim i smatra da će Hrvatska i ove godine obeležavati zločinačku akciju "Oluja" na isti način kao i prethodnih godina. 

On kaže da će se u Kninu 5. avgusta i ove godine u prisustvu najviših hrvatskih zvaničnika, pre svega, obeležavati proterivanje preko 220.000 Srba i govoriti da je "Oluja" bila tobože politički opravdana, etički čista i vojnički briljatno izvedena oslobodilačka akcija, kao i da je uzrok rata bila velikosrpska agresija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online