Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 26.12.2016.
18:27
Tanjug A

Šta je Dodiku stiglo iz Amerike?

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nije dobio zvaničan poziv američke administracije da prisustvuje inauguraciji novoizabranog predsednika SAD-a Donalda Trampa.

Reuters
Mnogo prašine se podiglo oko njegovog puta u Vašington: Milorad Dodik

- Dodik nema poziv od zvanične administracije. Jedini način da dobije zvanični poziv od administracije SAD-a je bio putem Ministarstva spoljnih poslova BiH, što se nije desilo - rekao je Crnadak.

Radio-televizija Republike Srpske objavila je ranije poziv Dodiku na inauguracioni prijem u Vašingtonu, navodeći da je prvi čovek BiH entiteta "pokazao pozivnicu za inauguraciju Trampa" koju je dobio 2. decembra.

Komentarišući taj poziv, ministar spoljnih poslova BiH je kazao da se vidi da je to "poziv jednog od Dodikovih lobista, kojeg je on nedavno ugostio u Banjaluci zajedno sa suprugom".

- Vidljivo je da se taj događaj ne dešava na samoj inauguraciji, nego u jednom od vašingtonskih hotela - rekao je Crnadak, prenela je regionalna N1 TV.

U maju je u Banjaluci boravila grupa sadašnjih i bivši američkih kongresmena, koji su se sastali s Dodikom, premijerkom RS-a Željkom Cvijanović i sadašnjim gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

Crnadak je ocenio da je Dodik prvobitno obelodanio informaciju o navodnom pozivu za inauguraciju na dan kada su u Banjaluci bili protesti sindikata, kako bi skrenuo pažnju javnosti sa tog događaja.

- Funkcioneri RS-a treba što više putuju i što više otvaraju RS, a ne da od nje prave izolovano područje. U tom smislu, dobro je da se putuje, ali ovo definitivno nije nikakakv zvaničan poziv na inauguraciju, već boravak predsednika RS-a u Vašingtonu u vreme kada se inauguracija dešava - rekao je Crnadak.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.12.2016. 00:01
Mile pazi se... Proganjaju te i smestaju kriminalne afere da bi te smakli ..pa da po oprobanoj metodi kazu..pa jeste , bio le kriminalac i lopina... Yako su i Djindjica .. Zadnjih 20 i vise godina nije ae pojavio politicar koji ovako prica sa njima i fura svoj fazon... Svaka cast...
Četvrtak 29.12.2016. 00:01
U međuvremenu dok je trajalo prepucavanje na tabloidima je otkriveno da je poziv Dodiku poslao bivši kongresmen SAD-a Robert McEwen, koji je trenutno u penziji. McEwen je tokom 2014. i 2016. godine posjetio Banjaluku i Beograd. Dragi gospodine predsjedniče, čast mi je da vam uručim pozivnicu da budete moj gost na Faith, Future Inaugural prijem koji ce se održati 20.01.2017 u hotelu Hyatt Regency Capitol Hill. Posebno mi je drago što ću moći da vam uzvratim za gostoprimstvo koje ste vi pružili Liz i meni kada smo bili u Banjaluci tokom maja. Nadam se da ćete vaša supruga Snježana i vi uživati u vašem boravku tokom inauguracije i da ćemo imati vremena da posjetimo ostale prijatelje sa molitvenog doručka. Sjajno će biti vidjeti vas oboje tokom ovih uzbudljivih vremena. Obavijestite me ako vam bude bila potrebna pomoć oko organizovanja puta.
Četvrtak 29.12.2016. 00:02
Svi američki ambasadori podnose ostavku kad se izabere novi američki predsjednik bez obzira kad su postavljeni. Suština je da je predstavnik nove administracije pozvao Dodika u Ameriku a da predstavnik stare, koji pakuje kofere za mjesec dana, zbog povrjeđene sujete ne da vizu i da je to sve što su uradili za 8 godina protiv Dodika - baš su opasni! I na kraju, ovo njemu ide u prilog jer je ovo sigurno došlo do članova Trampovog tima, koji su ovi direktno poniženi, i da će on imati i bolji tretman nego što bi možda imao zbog ovog smiješnog iživljavanja odlazeće administracije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online