Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 06.12.2016.
12:22
Tanjug A

Oglasio se i on: Evo šta je Plenković rekao o natpisu "Za dom spremni"

Premijer Hrvatske i lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković izjavio da je delikatno što je Udruženje dobrovoljaca HOS-a baš u Jasenovcu postavilo spomenik svojim poginulim pripadnicima sa natpisom "Za dom spremni", prenosi Hina.

Reuters
Za njega je "delikatno" to što se spomenik nalazi u Jasenovcu: Andrej Plenković

- Delikatno je da je ovakav spomenik podignut baš u Jasenovcu. To je grb udruženja koje je dobilo dozvolu za rad u Zagrebu i uz dozvolu tadašnjeg Ministarstva uprave u vreme SDP-ove vlade - rekao je Plenković nakon sednice Predsedništva i Nacionalnoga veća HDZ-a.

Prema njegovim rečima, postavljanje tog spomenika pokazuje da Hrvatska nije na odgovarajući način postavila zakonski okvir i sudsku praksu kada se radi o totalitarnim društvima i najavio da će pokrenuti institucionalnu inicijativu koja bi odgovarajuće regulisala to pitanje.

- Želim jasno i čvrsto odbaciti sve insinuacije o refašizaciji hrvatskoga društva. To nije slučaj. Reč je o određenim pojavama koje nisu trend. Izražavam pijetet prema svim žrtvama u ustaškom logoru Jasenovac, ali i prema 11 pripadnika HOS-a koji su poginuli za Hrvatsku - istakao je Plenković.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.12.2016. 13:21
Sto se vise ne prestane pricati o hrvackom usrastvu i onome sto oni rade. Mnogi Srbi ( ako su Srbi a ne jugosloveni) na pojavu fas//isticki i usraski organizacija kao i njihovi simbola u hrvackoj, reaguju kao da se to desava u zajednickoj drzavi i "roditeljski" im pokusavaju objasniti da grese. Nisu svijesni da su upravo oni u zabludi. Hrvati su u svom prirodnom stanju i obliku. Zive svoj san i ponasaju se u skladu sa svojom prirodom. To nije nasa stvar vec njihova. Umjesto da se napravi Srbska nacionalna strategija i da se snage usmjere na jacanje drzave Srbije , prekinu diplomacki odnosi sa rezimima u Zagrebu, Sarajevu, Podgorici, Tirani nas stalno bombarduju sa tim sta je neki su//pak u okolini izjavio. Nasa je briga kako sacuvati R Srbsku, Kako protjerati teroriste sa Kosova i Metohije i osloboditi Srbske zemlje. Tu ne smije biti kompromisa . Sta nas briga sta kaze bakir ili kitaroviceva, sta kaze tahiri ili obama, mogerini i ostali paraziti. Nasa je obaveza da ne zaboravimo nase milionske zrtve iz 20 og vijeka i da sprecimo nove. Da uzmemo ono sto je nase i sprecimo nove otimacine. Pitanja sta rade ovi oko nas nisu u sustini nimalo bitna, jer oni to rade u kontinuitetu i radice i dalje. Jedino je bitno sto radimo mi ili sto ne radimo a trebali bi.
Četvrtak 08.12.2016. 22:27
Nema potrebe da predlazete promenu zakona, jer ce to trajati do sudnjeg dana a mozda i duze. Nemate ni potrebu za uklanjanjem sporne table u Jasenovcu i drugim mestima u Hrvatskoj na koje je ugraviran natpis NDH " Za dom spremni, " jer su te ploce odraz vase politike, ideologije i stanja u drzavi. One daju pravu istinitu sliku danasnjeg Hrvatskog drustva Da ih uklonite posetitelji Hrvatske kao sta su razni politicari, menadzeri, biznismeni, turisti, sportasi, umetnici i svi ostali bi mogli da padnu u katastrofalnu zabludu i pomisle da se nalaze u drzavi gde se postuju gradjanska prava, gde vladaju Europske zapadne vrednosti, demokratija i tolerancija, kao i medjusobno uvazavanje, i postovanje, drzavi koja je pobedila mrznju i fas-izam. Mogli bi da padnu u zabludu i pomisle da je duh ust-astva umro i nestao iz Hrvatske politike Ovako neka table govore kao svedok stvarnosti i istine citavom svetu, na kom se putu Hrvatska nalazi, i koje vrednosti neguje. Samo napred komsije......
Četvrtak 08.12.2016. 22:28
Za skidanje i lomljenje cirilicnih ploca u Vukovaru, nasli su i vanzakonsko i zakonsko resenje. Za plocu sa natpisom "za dom spremni" jos uz to postavljenu u Jasenovcu, nema zakonskog resnja pa ploca ostaje do daljnjeg. Ni jedno ni drugo prema predsedniku vlade "gosp." Plenkovicu nema veze sa fasizacijom drustva :). Naravno Evropa po ko zna koji put pere ruke i pojma nema, sta se to desava na "brdovitom Balkanu".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online