Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.11.2016.
19:22
Avaz ba A

Detalji šokantnog slučaja koji je uzdrmao Sarajevo

Damiru Pejoviću (51), koji je optužen da je duže vreme zlostavljao i držao u ropskom odnosu nemačku državljanku inicijala T. D., je Veće Kantonalnog suda u Sarajevu produžilo je pritvor za još dva meseca.

pixabay.com
Zarobljena i ucenjivana snimcima seksa (Foto: Ilustracija)

Šokantni detalji

Tokom dokaznog postupka Tužilaštva saslušana je Nemica, kao i bivša Pejovićeva supruga H. T., koju je, takođe, godinama zlostavljao.

Uskoro se očekuje i saslušanje inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koji su rasvetljavali ovo krivično delo.

Ove informacije je potvrdio Ismet Mehić, advokat koji zastupa obe žrtve, a koji je ovaj mučni slučaj prijavio Tužilaštvu. Nakon Mehićeve prijave, u strogoj tajnosti organizovana je akcija spašavanja nesretne Nemice, koja je bila zarobljena u stanu u ilidžanskom naselju Pejton, a koju su spasili specijalci, piše Dnevni avaz.

Ugradio je program za lociranje

Optužnica protiv Pejovića podignuta je 11. aprila ove godine, a u njoj je iznesen niz šokantnih detalja zlostavljanja, koje su obe žrtve preživele.

Naime, prema navodima optužnog predloga, Pejović je od kraja septembra 2015. do 17. januara ove godine, dok je bio u vezi sa T. D, postepeno uspostavio kontrolu nad njenim ličnim i profesionalnim životom i stavio je u robovski položaj.

On joj je u decembru 2015. ograničio slobodu kretanja tako što joj je na mobilni instalirao program za lociranje, tako da ima uvid gde se nalazi.

Od 17. januara T. D. nije mogla nikuda da ide niti da stupa u kontakt bez Pejovićevog dopuštenja.

Surove kazne

On ju je na takav odnos prinudio tako što ju je fotografisao tokom seksualnog odnosa na početku veze te je napravio i nekoliko video snimaka dok su imali seksualni odnos, kao garanciju da ga ne bi prijavila policiji.

Takođe, 17. januara od 13 do 18 sati u vikendici u Hadžićima, koja je vlasništvo nesretne Nemice, Pejović ju je brutalno pretukao.

Rukama ju je udarao po glavi, ramenima, nogama i ostatku tela.

U jednom momentu uhvatio ju je za glavu i, držeći je za kosu, njenom glavom udario je staklo slike na zidu iznad kamina u vikendici.

Morala da podiže novac

Optuženi je pretio da će T. D. i njenu maloletnu ćerku ubiti tako što će im poslati narkomana da ih ubode zaraženom iglom te da će se "raspadati od hepatitisa i HIV."

Žrtva je sa svog računa podigla 60.000 KM, koje je odmah morala da preda Pejoviću kako bi se iskupila za svoje "loše ponašanje".

On je za taj novac kupovao automobile i sportske motocikle.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online