Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.03.2014.
06:20
Vesti A

Neželjeni dodiri u noći

U Sidneju traje suđenje zvezdi popularne TV-serije "Hej, tata", glumcu Robertu Hjuzu, optuženom za 11 krivičnih dela, uključujući seksualni napad i napastvovanje dece od šest do 15 godina, počinjeno osamdesetih godina. On se izjasnio da nije kriv.

Robert Hjuz izlazi iz suda
 

Ove nedelje, jedna od žena, koje su kao deca bile žrtve, svedočila je pred sudom gde je kazala da se osećala "šokirano, preplašeno i zloupotrebljeno", kada je Hjuz ušao u njenu spavaću sobu i seksualno je napao dok je kao tinejdžerka živela u kući svoje familije na severnim plažama Sidneja. Ona je danas na sredini pete decenije života.

Incident u sobi

Volš je izneo da se prvi navodni incident nije mogao dogoditi u spavaćoj sobi navodne žrtve, kao što je tvrdila, jer je prostor renoviran u to vreme i ona je spavala u drugoj sobi sa dvoje druge dece.
- Niste mogli biti u toj sobi, zar ne?
- Definitivno jesam bila u toj sobi, to je bilo pre renoviranja - odgovorila je žena.
- Onda se nije moglo dogoditi u vreme koje ste vi naveli - insistirao je Volš.

Prisećala se da je, kada se prvi put videla s Hjuzom, on bio "prijateljski raspoložen i zanimao se za naše živote", ali je počela da se oseća neprijatno kada je počeo da se kupa go u bazenu njihove kuće u Rouzvilu i da je dodiruje.


- Sve se promenilo kada je počeo da me dira, milujući me gore-dole - rekla je ona.


Ona je zatim ispričala kako je, jedne noći kad je Hjuz došao u njihovu kuću na večeru između januara 1984. i aprila 1985. dok je imala 14 ili 15 godina, ušao u njenu sobu dok je spavala.


- Probudila sam se, a Robert je klečao sa strane pored kreveta i ruke su mu bile u mojim gaćicama. Mogla sam jasno da mu vidim lice. Trljao mi je oko vagine, unutra. Nisam znala šta da radim, bila sam potpuno šokirana, uplašena, samo sam zaklopila oči i mislila: "Spavam, neće ovo dugo trajati". Odgurnula sam mu ruku i on je pomakao.


Zzena je rekla da Hjuz nije ništa rekao tokom napada, ali se zaustavio kada mu je odgurnula ruku. Pre nego što je napustio sobu, on je navodno liznuo njen levi obraz.


- Bila sam zaista zaprepašćena, počela sam da plačem - bila sam nervozna i uplašena i ljuta na njega. Osećala sam se šokirano, uplašeno i povređeno.
Ona je kazala da je više meseci kasnije, Hjuz ušao u sobu i napastvovao je ponovo, a onda je ona kazala svojoj majci.


- Nisam joj odmah rekla, osećala sam se umrtvljeno, poniženo, zaista osramoćeno zbog svega toga.


Tokom unakrsnog ispitivanja, Greg Volš, advokat koji predstavlja Hjuza, izneo je ženi da njegov klijent nikad nije šetao njihovim vrtom niti se kupao go u njihovom bazenu kako što ona tvrdi.


- Da li vi tvrdite da je on tek hodao okolo bez odeće i niko ništa nije rekao - pitao je Volš.


- Jeste, radio je to sve vreme - odgovorio je svedok.


Advokat je ženu takođe pitao zašto je, kada je dala intervju za televiziju oko navodnog napastvovanja, govorila o samo jednom, a ne dva incidenta.
- Zato što su oni to tražili od mene, samo da sumiram - odgovorila je ona.
Pretres se nastavlja.

"Ne volim Robertove igre"

"Ne volim igre koje Robert igra sa mnom" - ovako je sedmogodišnja devojčica opisala svojim roditeljima navodno seksualno zlostavljanje Roberta Hjuza, sredinom osamdesetih godina.


Roditelji njegove navodne žrtve, kojoj je sada 35 godina, bili su među onima koji su dali iskaz na njegovom suđenju u Sidneju. Toliko su, rekli su, bili zaprepašćeni onim što im je kći rekla da je Hjuz radio, da su tražili pomoć dečjeg psihologa, kontaktirali policiju i preselili se da bi izbegli kontakt s njim.


Navodna žrtva je svedočila da je do sedme godine redovno ostajala u Hjuzovoj kući na severnim plažama, koja nije daleko od njene kuće. Kazala je da bi Hjuz dolazio kod nje kad zaspi i koristio njenu ruku da masturbira.


- Nisam se opirala jer sam bila mala, a on bi me okrenuo i počeo da me koristi da masturbira. Onda bi mi dao mog medvedića i rekao da nastavim da spavam.
Početkom 1986. roditeljima je rekla da "ne voli igre koje Robert igra s njom", kazao je njen otac.


- Onda smo razgovarali i rekla je: "Robert mi stavlja u ruku nešto belo i lepljivo".
Iako je familija izvestila policiju, odlučili su da ne idu dalje da ne bi dete izvodili na sud. žena se ponovo obratila policiji 2010. kada je videla izveštaje u novinama o drugim navodnim Hjuzovim žrtvama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online