Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.03.2015.
13:59
6yka.com, Telegraf.rs A

Skandal u Srpskoj: Učenice tvrde da ih je profesor seksualno iskoristio!

Učenice Mešovite srednje škole "Nikola Tesla" u Kozarskoj Dubici iznele su još nekoliko istih ili sličnih optužbi, nakon što je maloletna M. Š. prijavila policiji seksualno napastvovanje od strane radnika te ustanove, profesora M. S.

antiviolenceandabuse.org
Optužbe na račun profesora Mešovite srednje škole "Nikola Tesla" u Kozarskoj Dubici (Foto: Ilustracija)

Policija u BiH istražuje prijavu učenice M. Š., koja je izjavila da je profesor M. S. pokušao da je poljubi i dirao je po telu. Ona u svojoj prijavi navela da ju je profesor često zaustavljao u školskim prostorijama da je nešto pita nasamo, a potom bi pokušao da je poljubi, kako je naveo izvor blizak istrazi.

- Profesor je pre nekoliko dana poslat na godišnji odmor, dok čitava situacija ne bude ispitana - rekao je izvor i dodao da je profesor, koji tvrdi da nije učinio ništa od navedenog i da mu neko smešta, ispitan u CJB Prijedor, gde je proveo skoro celi dan.

U CJB Prijedor nisu želeli da ove informacije potvrde niti demantuju, već su samo istakli da postoji prijava za seksualno napastvovanje.

– Prijavu maloletnog lica je primila Policijska stanica Kozarska Dubica. Po toj prijavi postupamo, odnosno preduzimamo mere i radnje iz naše nadležnosti. Pošto je, dakle, lice koje je prijavilo slučaj maloletno, ne možemo, zasad, otkrivati više detalja o ovom slučaju – objasnili su iz CJB Prijedor. Dodali su da policija u Kozarskoj Dubici preduzima sve potrebne mere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvetljavanju događaja koji je prijavljen tokom ovog meseca.

– U cilju istrage nismo u mogućnosti da iznosimo detaljnije informacije. Nakon završene istrage nadležnom tužilaštvu biće dostavljen odgovarajući izveštaj – istakli su iz prijedorskog CJB-a.

Više informacija nije želela da da ni direktor MSŠ “Nikola Tesla” Senada Zlokapa, koja je samo istakla da ne može da govori o ovom slučaju.

– O tom slučaju ne bih da govorim, jer sve o tome vodi policija u Kozarskoj Dubici, zovite njih. Tamo je roditelj prijavio slučaj. Škola vodi svoj postupak, ali o tome ne mogu da govorim – poručila je ona i dodala da će, ako bude dokazana tačnost prijave protiv profesora, on biti suspendovan ili će dobiti otkaz.

Meštani Kozarske Dubice su u šoku, jer se vest proširila gradom, ali se ipak nadaju da nije tačna.

– Ne poznajem lično ni profesora ni učenicu, tako da ne mogu da komentarišem njihov karakter i ličnost, ali je stvarno ne mogu da poverujem da se tako nešto dogodilo u našem gradu. Iskreno, zgrožen sam – rekao je jedan Dubičanin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online