Četvrtak 19.03.2015.
13:59
6yka.com, Telegraf.rs

Skandal u Srpskoj: Učenice tvrde da ih je profesor seksualno iskoristio!

antiviolenceandabuse.org
Optužbe na račun profesora Mešovite srednje škole "Nikola Tesla" u Kozarskoj Dubici (Foto: Ilustracija)

Policija u BiH istražuje prijavu učenice M. Š., koja je izjavila da je profesor M. S. pokušao da je poljubi i dirao je po telu. Ona u svojoj prijavi navela da ju je profesor često zaustavljao u školskim prostorijama da je nešto pita nasamo, a potom bi pokušao da je poljubi, kako je naveo izvor blizak istrazi.

- Profesor je pre nekoliko dana poslat na godišnji odmor, dok čitava situacija ne bude ispitana - rekao je izvor i dodao da je profesor, koji tvrdi da nije učinio ništa od navedenog i da mu neko smešta, ispitan u CJB Prijedor, gde je proveo skoro celi dan.

U CJB Prijedor nisu želeli da ove informacije potvrde niti demantuju, već su samo istakli da postoji prijava za seksualno napastvovanje.

– Prijavu maloletnog lica je primila Policijska stanica Kozarska Dubica. Po toj prijavi postupamo, odnosno preduzimamo mere i radnje iz naše nadležnosti. Pošto je, dakle, lice koje je prijavilo slučaj maloletno, ne možemo, zasad, otkrivati više detalja o ovom slučaju – objasnili su iz CJB Prijedor. Dodali su da policija u Kozarskoj Dubici preduzima sve potrebne mere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvetljavanju događaja koji je prijavljen tokom ovog meseca.

– U cilju istrage nismo u mogućnosti da iznosimo detaljnije informacije. Nakon završene istrage nadležnom tužilaštvu biće dostavljen odgovarajući izveštaj – istakli su iz prijedorskog CJB-a.

Više informacija nije želela da da ni direktor MSŠ “Nikola Tesla” Senada Zlokapa, koja je samo istakla da ne može da govori o ovom slučaju.

– O tom slučaju ne bih da govorim, jer sve o tome vodi policija u Kozarskoj Dubici, zovite njih. Tamo je roditelj prijavio slučaj. Škola vodi svoj postupak, ali o tome ne mogu da govorim – poručila je ona i dodala da će, ako bude dokazana tačnost prijave protiv profesora, on biti suspendovan ili će dobiti otkaz.

Meštani Kozarske Dubice su u šoku, jer se vest proširila gradom, ali se ipak nadaju da nije tačna.

– Ne poznajem lično ni profesora ni učenicu, tako da ne mogu da komentarišem njihov karakter i ličnost, ali je stvarno ne mogu da poverujem da se tako nešto dogodilo u našem gradu. Iskreno, zgrožen sam – rekao je jedan Dubičanin.

2024 © - Vesti online