Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 19.10.2016.
18:34
Vestionline, Srna A

"Prava Srba u Hrvatskoj ne bih poželeo Hrvatima u Srbiji"

Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u parlamentu Hrvatske Milorad Pupovac rekao je tokom poslaničke rasprave u vezi sa izborom nove hrvatske vlade da ona prava koja imaju Srbi u Hrvatskoj, ne bi poželio Hrvatima u Srbiji.

M. Karović
Predložiće uravnotežen razvoj svih krajeva. Milorad Pupovac

Pupovac je, replicirajući poslaniku Mosta Miri Bulju koji je rekao da ne zna gde nacionalne manjine imaju prava kao u Hrvatskoj, te da bi voleo i da takva prava imaju Hrvati u drugim zemljama, naveo da Bulj govori o stvarima koje ne zna.

- To nisu samo pitanja prava, nego elementarnog morala - rekao je Pupovac.

Lider SDSS-a se osvrnuo na deo programa vezan za ravnomeran regionalni razvoj, te je najavio da će manjine, uz zakon o regionalnom razvoju i fond za regionalni razvoj, predložiti i treći mehanizam koji će obezbediti uravnotežen razvoj svih krajeva, prenose hrvatski mediji.

Mandatar za sastav nove hrvatske vlade Andrej Plenković izneo je pred poslanicima ekspoze nove Vlade za mandat od 2016. do 2020. godine i predstavio ministre.

U Plenkovićevoj vladi potpredsednik i ministar vanjskih i evropskih poslova trebalo bi da bude Davor Ivo Štir, potpredsednik i ministar odbrane Damir Krstičević, potpredsednik i ministar uprave Ivan Kovačić, a potpredsednica i ministarka ekonomije Martina Dalić.

Ministar unutrašljih poslova biće Vlaho Orepić, ministar finansija Zdravko Marić, ministar pravosuđa Ante Šprlje, ministar građevinarstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, a ministar rada i penzijskog sistema Tomislav Ćorić.

Ministarstvo za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku vodiće Nada Murganić, Ministarstvo kulture Nina Obuljen Koržinek, Ministarstvo turizma Gari Kapeli, Ministarstvo poljoprivrede Tomislav Tolušić, a Ministarstvo nauke i obrazovanja Pavo Barišić.

Ministar zaštite okoline i energetike biće Slaven Dobrović, ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković, ministar regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Gabrijela Žalac, ministar hrvatskih branilaca Tomo Medved, ministar zdravstva Milan Kujundžić, a ministar bez portfelja Goran Marić.

Hrvatski mediji javljaju da bi rasprava mogla potrajati još nekoliko sati.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.10.2016. 18:45
Pupavac se izborio za sebe ali narod kome je pripadao po rodjenju je izgu//bio sve,. Ni jednog ministra nema od naroda koi je nekad cinio30% stanovnistva i bio konstituivan. Nekad bilo a sad hrvatia "oprosteno". Na te cinjenice "nase" vucije stene ne obraca paznju vec drzavu Srbiju stavlja u inferioran polozaj pred tom monstruoznom i zlo//cinackom tvorevinom zvanom hrvacka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online