Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.05.2017.
10:26
Vestionline, Tanjug A

Pupovac: Gnusna laž da su glasovi Srba plaćani

Potpredsednik SDSS i zastupnik u Saboru Milorad Pupovac odbacio je kao gnusnu laž i klevetu tvrdnju da su Srbi iz Srbije s pravom glasa u Hrvatskoj plaćani da bi glasali na lokalnim izborima, koji su u toj državi održani u nedelju.

M. Karović
Kupovina glasova nije praksa SDSS

Pupovac za regionalnu N1 tv. kaže da o tome nema nikakvkih saznanja.

- To je gnusna laž, koju nemam nameru ni da osporavam, jer takvih stvari je, nažalost, bilo i verovatno će biti i ne znam što bih vam više rekao na tu priču, a i ne razumijem zašto pojedini mediji tome daju prostora. Mogli su da provere. Data im je mogućnost da nazovu predstavnika gradske organizacije SDSS-a Stanka Mijića, mogli su da ga pozovu, ali nisu, nego su pustili u medijski prostor gnusnu laž i klevetu - rekao je Pupovac.

Pupovac je rekao da to nije praksa SDSS.

On je, međutim, potvrdio da je ranije stranka ljudima koji imaju pravo pravo glasa u Hrvatskoj, a nalaze se u Srbiji,  pružana, kako je rekao, logistička podrškai pomoć.

To se, kako je objasnio, činilo tako što im se omogućavalo da mogu da glasaju u Srbiji na parlamentarnim izborima, a na lokalnim izborima u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice Srbije organizovan im je grupni prevoz.

- Ali plaćanja nikakvog s naše strane nikada nije bilo - izričit je Pupovac.

Hrvatski mediji objavili su,naime, ovih dana da su Srbi, koji žive i rade u Srbiji, a imaju ličnu kartu Hrvatske i pravo da biraju na izborima, navodno organizovano dolazili u Hrvatsku gde im je plaćano po 2.000 kuna za četiri glasa.

Dragan Milanko iz Obrovca, koji živi u Beogradu izjavio je za RTL da je na dan izbora video tri automobusa i preko 50 automobila sa Srbima iz Hrvatske, koji žive u drugim zemljama.

- Plaćaju po 2.000 kuna četiri glasa i prevoz iz Srbije dovde. Na taj način kupuju glasače, glasove kupuju, verovatno i pobeđuju zbog toga. Uglavnom mislim da idu sredstva iz Srpskog nacionalnog vijeća na teret poreskih obaveznika Republike Hrvatske - rekao je Milanko za RTL-u.

Govoreći o Srbima koji su izbrisani iz biračkih spiskova, a kojih u protekle četiri godine ima oko 67.000, Pupovac kaže da je to značajan postotak ljudi kojima je na osnovu Zakona o prebavilaštu, oduzeto pravo glasa.

Naveo je da je SDS S imala problem čak i sa nekim kandidatima na listama koji su izbrisani iz evidencije, koji su izbrisani iz evidencije, iako žive i rade u svojim sredinama.

- Bilo je pokušaja da se neki ugledni članovi zajednica u Vukovaru i Pakracu brišu iz evidencije. To je prvo - protivno zakonu, drugo - protivno dogovoru koji smo postigli s bivšim ministrom policije, Vlahom Orepićem i to je stvorilo neugodnu situaciju za te ljude - rekao je Pupovac.

On kaže da SDS S i SNV nemaju ništa protiv toga da oni koji ne žive u RH dugi niz godina regulišu svoje prebivalište i da policija donese mere koje su propisane zakonom, ali to se to ne može odnositi na ljude koji su na privremenom radu, školovanju, koje imaju izbeglički status - rekao je Pupovac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online