Sreda 19.10.2016.
18:34
Vestionline, Srna

"Prava Srba u Hrvatskoj ne bih poželeo Hrvatima u Srbiji"

M. Karović
Predložiće uravnotežen razvoj svih krajeva. Milorad Pupovac

Pupovac je, replicirajući poslaniku Mosta Miri Bulju koji je rekao da ne zna gde nacionalne manjine imaju prava kao u Hrvatskoj, te da bi voleo i da takva prava imaju Hrvati u drugim zemljama, naveo da Bulj govori o stvarima koje ne zna.

- To nisu samo pitanja prava, nego elementarnog morala - rekao je Pupovac.

Lider SDSS-a se osvrnuo na deo programa vezan za ravnomeran regionalni razvoj, te je najavio da će manjine, uz zakon o regionalnom razvoju i fond za regionalni razvoj, predložiti i treći mehanizam koji će obezbediti uravnotežen razvoj svih krajeva, prenose hrvatski mediji.

Mandatar za sastav nove hrvatske vlade Andrej Plenković izneo je pred poslanicima ekspoze nove Vlade za mandat od 2016. do 2020. godine i predstavio ministre.

U Plenkovićevoj vladi potpredsednik i ministar vanjskih i evropskih poslova trebalo bi da bude Davor Ivo Štir, potpredsednik i ministar odbrane Damir Krstičević, potpredsednik i ministar uprave Ivan Kovačić, a potpredsednica i ministarka ekonomije Martina Dalić.

Ministar unutrašljih poslova biće Vlaho Orepić, ministar finansija Zdravko Marić, ministar pravosuđa Ante Šprlje, ministar građevinarstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, a ministar rada i penzijskog sistema Tomislav Ćorić.

Ministarstvo za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku vodiće Nada Murganić, Ministarstvo kulture Nina Obuljen Koržinek, Ministarstvo turizma Gari Kapeli, Ministarstvo poljoprivrede Tomislav Tolušić, a Ministarstvo nauke i obrazovanja Pavo Barišić.

Ministar zaštite okoline i energetike biće Slaven Dobrović, ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković, ministar regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Gabrijela Žalac, ministar hrvatskih branilaca Tomo Medved, ministar zdravstva Milan Kujundžić, a ministar bez portfelja Goran Marić.

Hrvatski mediji javljaju da bi rasprava mogla potrajati još nekoliko sati.

2024 © - Vesti online