Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.10.2016.
18:55
Đ. Barović - Vesti A

Poseban status za Srebrenicu

Zajednički kandidat svih srpskih stranka za načelnika Srebrenice, Mladen Grujičić, kaže za "Vesti" da bi Centralna izborna komisija BiH do sutra trebalo da obradi najmanje 90 odsto glasova, a da će on preuzeti upravljanje ovim gradom najkasnije do 2. novembra.

Tanjug
Brži ekonomski razvoj: Mladen Grujičić

- Sve da poštom ili glasovima iz Federacije nisam dobio nijedan glas, moja pobeda je neupitna zbog velike razlike u glasovima. CIK ima rok do 2. novembra da proglasi zvanične rezultate, ali očekujem da se to dogoditi ipak mnogo ranije i da ćemo veoma brzo moći da formiramo vlast - kaže Grujičić.

Bakirov marketing

Mladen Grujičić ocenjuje kao "politički marketing" zahteve SDA i Bakira Izetbegovića da se u Srebrenici ponove izbori.
- Ne postoji nijedan prigovor, niti jedna zakonska mogućnost da se izbori ponove. Izbori su održani u demokratskoj atmosferi, bez ikakvih zabeleženih nepravilnosti i svaka inicijativa da se ponove je politički marketing i ništa više od toga - ocenjuje Grujičić.

Prema poslednjim, nezvaničnim podacima CIK, on je osvojio 4.553 glasa, od čega 203 poštom, dok je protivkandidat Ćamil Duraković dobio 2.567 glasova, od čega 653 poštom.

Grujičić ističe da su tu realnost prihvatili i Bošnjaci, pa je već imao razgovore sa većinom predstavnika bošnjačkih stranaka koje su na lokalnim izborima ušle u lokalnu skupštinu i treba da participiraju u budućoj lokalnoj upravi.

- Mada je većina Bošnjaka uvidela da se sa dolaskom Srbina na čelo Srebrenice neće dogoditi ništa negativno, već će ovaj kraj krenuti u brzi ekonomski razvoj, Ćamil Duraković i dalje ne može da prihvati poraz, kao da se srodio sa foteljom načelnika. I dalje kukumavči po Federaciji, traži ponavljanje izbora, ali sem što pokazuje koliko mu se vlast osladila, time neće postići ništa - kaže Grujičić.

Ističe da će prvog radnog dana učiniti sve da se što pre formiraju organi lokalne vlasti, a zatim je na redu rešavanje problema - po prioritetima.

- Još 2007. godine je donet zakon koji je proglasio Srebrenicu za opštinu od posebne ekonomske važnosti za Republiku Srpsku, ali zahvaljujući dosadašnjem rukovodstvu grada, taj zakon nikada nije stupio na snagu. Insistiraću da Srebrenica dobije taj status kako bi što pre mogao da krene ekonomski razvoj ovog kraja, dakle svih građana - obećava budući načelnik opštine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online