Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 29.09.2016.
13:32
Vestionline A

"Dodik doveo Srbiju u opasnost!"

"Posle referenduma ništa više nije isto: pozicija Republike Srpske je oslabljena, Zapad sad ima povod da ukine RS, a i Srbija je u opasnosti", tvrdi lider SDS-a Dragan Čavić.

Srna
Dodik svima pravi probleme: Dragan Čavić

- Doneli smo odluku da referendum bude odgovor naroda na političku odluku Ustavnog suda BiH koja je za nas neprihvatljiva. A čim su stranci počeli pretiti da će uvesti sankcije, Dodik je građane obavestio da je referendum u stvari anketa i faza u sprovođenju odluke Ustavnog suda BiH. Sada se brže-bolje sprema izmena Zakona o praznicima RS kako bi se odluka Ustavnog suda što pre provela i tako eventualno sprečile sankcije EU i SAD Dodiku i drugima. Za javnost junačenje - kazao je Čavić u intervjuu za "Alo".

On tvrdi da "mi u Savezu za promene nismo potegli na terenu, očito je da ovaj referendum ne bi uspeo, odnosno, ne bi imao onaj zakonski minimum od 50 odsto plus jedan glas".

- Kao odgovorni političari između stranačkih interesa i Republike Srpske izabrali smo Srpsku. Pitanje je u kojoj bi danas bili situaciji svi mi da referendum nije uspeo. Narodu je preko glave igre njihovim životima. Dodik je odgovornost sada prebacio na narod, a prvi čovek RS treba da preuzme odgovornost na sebe. I sada imamo i kolateralni problem. Upali smo u žrvanj geopolitičkih trvenja Rusa i Amerikanaca, u koji smo uvučeni avanturističkom politikom Dodikovog društva - navodi Čavić.

Lider SDS tvrdi i da je Dodik ovim potezom napravio problem Srbiji o bjašnjava:

- Država Srbija je jedan od garanata Dejtonskog sporazuma i ona mora da se stara o njemu. Postojanje tog sporazuma nama u Republici Srpskoj garantuje miran san. I dok, sa jedne strane, imamo premijera Srbije Vučića, koji radi na miru i stabilnosti, na drugoj strani imamo Dodika, ali i njegovog "partnera" Izetbegovića, koji sve čine da taj mir dovedu u pitanje. Dodik i Izetbegović se nikada nisu ni svađali, već im je referendum odlično poslužio kao deo predizborne kampanje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.09.2016. 15:31
Država Srbija je jedan od garanata Dejtonskog sporazuma i ona mora da se stara o njemu. Postojanje tog sporazuma nama u Republici Srpskoj garantuje miran san. I dok, sa jedne strane, imamo premijera Srbije Vučića, koji radi na miru i stabilnosti, na drugoj strani imamo Dodika, ali i njegovog "partnera" Izetbegovića, koji sve čine da taj mir dovedu u pitanje. Dodik i Izetbegović se nikada nisu ni svađali, već im je referendum odlično poslužio kao deo predizborne kampanje.........................................Gdje su do sada bili on i stene od vuka dok su nasilno mijenjane tacke Dejtonskog sporazuma. Ovo je bio zadnji momenat da se zaustavi razaranje Republike Srbske. Da je on i drustvo sprecilo u korjenu mijenjanje Dejtona do ovoga sada ne bi ni doslo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online