Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 28.09.2016.
10:56
Srna A

"Dodiku je u Sarajevu život ozbiljno ugrožen"

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević ocenio je da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u pravu kada zbog pretnji odbija da ide u Sarajevo - "islamističku jazbinu" u kojoj slobodno deluju džihadisti koji ga smatraju najvećom preprekom za uspostavljanje islamske države u BiH.

www.mc,rs
Radikalni islamisti već slali pretnje predsedniku Srpske: Dževad Galijašević

- Predsedniku Srpske Miloradu Dodiku ugrožen je život, a posebno je ugrožen u Sarajevu, u kome na desetine lokacija postoje kampovi za obuku vehabija koje odlaze u džihad u Siriju i Irak, naselja izvan uticaja države koje Islamska zajednica naziva "paradžematima": Zaklopača, naselje u blizini Aerodroma oko ulice Hajrudina Šabanije, Briješće Brdo, Briješće Brdo dva, Dobroševići, Bare kod Stupa, Kasindolska, Zaulice... - rekao je Galijašević Srni.

On je dodao da upravo zbog toga nije bezbedno da Dodik ide u Tužilaštvo BiH, koje je nadomak najradikalnije džamije na evropskom kontinentu, džamije Kralja Fahda, koja je potpuno van domašaja Ustava BiH i bezbednosnog sistema jer predstavlja teritoriju Saudijske Arabije.

- Iz ovog radikalnog vehabijskog centra već su dolazile otvorene pretnje, kletve i mržnja prema svim nosiocima funkcija iz Srpske, posebno prema Dodiku - podsetio je Galijašević.

On napominje da se u svim obaveštajnim i bezbednosnim informacijama službi koje se bave borbom protiv terorizma može jasno utvrditi da islamisti, vehabije i teroristi smatraju da je Dodik, i kao politički lider i kao predsednik Srpske, najveća prepreka za uspostavljanje islamskog društva u BiH.

- To je potvrdio i Bakir Izetbegović 1. oktobra 2015. godine, u intervjuu na javnom emiteru BHT je govorio o Dodiku i o njegovoj politici kao o "Labudovoj pjesmi". "Labudova pjesma" se završava smrću labuda, a Izetbegović nije ni pesnik ni Čajkovski da upotrebljava ove stilske figure, nego osoba povezana sa mnogim političkim ubistvima, o čemu su ranije govorili i Mirsad Kebo i Fahrudin Radončić - ističe Galijašević.

On podseća da je Bakir Izetbegović osoba povezana sa radikalnim islamistima, mudžahedinima i "Muslimanskim bratstvom".

- Neposredno posle referenduma u Republici Srpskoj, pretnje Izetbegovića su postale otvorenije kroz poruke da će predsjednik Dodik završiti kao Slobodan Milošević, Sadam Husein ili Muamer Gadafi - navodi Galijašević.

On dodaje da je takav način istupa preteći, bez obzira da li Izetbegović želi političku smrt Dodiku, u kojoj bi politički ubica bio Valentin Incko i OHR, ili krivično-pravnu koju bi napravio uz pomoć Tužilaštva BiH i ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića, ili "poziva svoje teroriste i islamiste da ga ubiju".

POVEZANE VESTI

Sreda 28.09.2016. 14:36
Hamo dodji da ti kitu damo........hahahahaha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online