Sreda 28.09.2016.
10:56
Srna

"Dodiku je u Sarajevu život ozbiljno ugrožen"

www.mc,rs
Radikalni islamisti već slali pretnje predsedniku Srpske: Dževad Galijašević

- Predsedniku Srpske Miloradu Dodiku ugrožen je život, a posebno je ugrožen u Sarajevu, u kome na desetine lokacija postoje kampovi za obuku vehabija koje odlaze u džihad u Siriju i Irak, naselja izvan uticaja države koje Islamska zajednica naziva "paradžematima": Zaklopača, naselje u blizini Aerodroma oko ulice Hajrudina Šabanije, Briješće Brdo, Briješće Brdo dva, Dobroševići, Bare kod Stupa, Kasindolska, Zaulice... - rekao je Galijašević Srni.

On je dodao da upravo zbog toga nije bezbedno da Dodik ide u Tužilaštvo BiH, koje je nadomak najradikalnije džamije na evropskom kontinentu, džamije Kralja Fahda, koja je potpuno van domašaja Ustava BiH i bezbednosnog sistema jer predstavlja teritoriju Saudijske Arabije.

- Iz ovog radikalnog vehabijskog centra već su dolazile otvorene pretnje, kletve i mržnja prema svim nosiocima funkcija iz Srpske, posebno prema Dodiku - podsetio je Galijašević.

On napominje da se u svim obaveštajnim i bezbednosnim informacijama službi koje se bave borbom protiv terorizma može jasno utvrditi da islamisti, vehabije i teroristi smatraju da je Dodik, i kao politički lider i kao predsednik Srpske, najveća prepreka za uspostavljanje islamskog društva u BiH.

- To je potvrdio i Bakir Izetbegović 1. oktobra 2015. godine, u intervjuu na javnom emiteru BHT je govorio o Dodiku i o njegovoj politici kao o "Labudovoj pjesmi". "Labudova pjesma" se završava smrću labuda, a Izetbegović nije ni pesnik ni Čajkovski da upotrebljava ove stilske figure, nego osoba povezana sa mnogim političkim ubistvima, o čemu su ranije govorili i Mirsad Kebo i Fahrudin Radončić - ističe Galijašević.

On podseća da je Bakir Izetbegović osoba povezana sa radikalnim islamistima, mudžahedinima i "Muslimanskim bratstvom".

- Neposredno posle referenduma u Republici Srpskoj, pretnje Izetbegovića su postale otvorenije kroz poruke da će predsjednik Dodik završiti kao Slobodan Milošević, Sadam Husein ili Muamer Gadafi - navodi Galijašević.

On dodaje da je takav način istupa preteći, bez obzira da li Izetbegović želi političku smrt Dodiku, u kojoj bi politički ubica bio Valentin Incko i OHR, ili krivično-pravnu koju bi napravio uz pomoć Tužilaštva BiH i ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića, ili "poziva svoje teroriste i islamiste da ga ubiju".

2024 © - Vesti online