Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.09.2016.
22:37
Vestionline, Sputniknews.com A

Putin i Dodik u Moskvi: Referendum je pravo naroda

U Moskvi je u četvrtak uveče održan sastanak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Srna
Predsednik RS Milorad Dodik je upoznao predsednika Rusije o situaciji u u regionu (Foto: Arhiva)

Dva lidera razgovarala su u Kremlju o ekonomskoj saradnji, bezbednosnoj situaciji na Balkanu i borbi protiv terorizma,  različitim međunarodnim pitanjima, kao i o predstojećem referendumu u Republici Srpskoj i predstojećim lokalnim izborima.

- Što se tiče referenduma, tu nije bilo nekih posebnih razgovora, osim konstatacije da je to pravo naroda - rekao je Dodik za Sputnjik, nakon sastanka sa Putinom.

- Predsednik Putin izrazio je podršku stabilizaciji u regionu, podršku Dejtonskom mirovnom sporazumu, poželeo napredak i BiH i Republici Srpskoj i u tom pogledu izrazio uverenje da Ruska Federacija svojim odnosom doprinosi stabilizaciji i ukupnom dobrom stanju stvari - rekao je Dodik dodajući da je razgovor prošao u najboljoj mogućoj atmosferi.

Kako je Dodik naveo u izjavi za RTS, Putin je poželeo da na referendumu u nedelju sve protekne u najboljem redu.

- Ovo je bila prilika da predsednika Ruske Federacije upoznam o razvoju političke situacije u BiH i da iskažem svoje mišljenje o tome, posebno ukazujući na činjenicu da je u BiH i posle 20 godina visoki predstavnik, da su u Ustavnom sudu BiH i dalje tri stranca koja dominantno odlučuju, te da se i u drugim institucijama isto tako održavaju stranci - dodao je Dodik, naveo je RTRS.

On je naveo da je na sastanku konstatovano da je saradnja Srpske i Rusije u kontinuitetu veoma dobra i uspešna, da se zasniva na obostranom uvažavanju interesa na ekonomskom planu.

Prema njegovim rečima, postoji interesovanje za ekonomsku saradnju, ulaganja koja su ruski privrednici i ranije iskazivali ponovo su otvorena i u tom pogledu ono što čini Republika Srpska i što može da ponudi je dobrodošlo na rusko tržište.

On je napomenuo da je predsednik Ruske Federacije Putin poželeo sve najbolje srpskom narodu i Republici Srpskoj.

On je naveo i da će građani Republike Srpske koji žive u Rusiji imati mogućnost da se izjasne na referendumu u Moskvi i na još nekoliko glasačkih mesta širom Rusije.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakom i šef predstavništava Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online