Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 15.09.2016.
18:04
Vestionline A

I Bosanci se dozvali pameti: BiH optužila 900 hrvatskih branitelja

Bosna i Hercegovina je podgila 900 optužnica protiv hrvatskih branitelja za zločine počinjene tokom poslednjeg rata, a na spisku je i penzionisani hrvatski general Pavao Miljavac pripadnik Generalskog zbora, javili su hrvatski mediji.

haler.blogger.ba
BiH optužila Hrvatsku za udruženi zločinački poduhvat

Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora razgovarali su na tu temu sa odlazećim ministrom spoljnih poslova Mirom Kovačem, a general Miljevac je nakon sastanka novinarima rekao da je bitno kako će se razvijati ta situacija jer, kako je rekao, Hrvatsku u BiH opet optužuju za udruženi zločinački poduhvat.

- Ono što zabrinjava je kvalifikacija tih optužnica - rekao je i objasnio da se u preambulama optužnica provlači udruženi zločinački pothvat s podrškom Hrvatske, a u nekima čak i uz podršku bivšeg predsednika Franje Tuđmana i ministra obrane Gojka Šuška.

Mljevac je reao da je to za njega potuno neprihvatljivo, te dodao da suđenje šestorici BiH Hrvata u Hagu može za Hrvatsku biti jako opasno jer "praktično poništava" sve ono što je Hrvatska radila, a radi se o tome da je "tri puta spasila BiH" i često slala konvoje s oružjem i opremom.

Ministar Kovač rekao je da hrvatska diplomatija radi, u saradnji s Državnim tužilaštvom na rešavanju tog problema.

- Što se tiče hrvatske službe spoljnih poslova, mi tu već delujemo, sarađujemo s DORH-om, postoje razgovori koji idu za tim da se taj problem reši i da nema više progona hrvatskih branitelja kad je sudska vlast u BiH u pitanju - rekao je Kovač i dodao da će to biti prioritet buduće vlade, ali nije želeo da govori o pojedinostima, prenose mediji. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.09.2016. 19:48
1993 kad su specijalne snage Armije Bih izašle iz Sarajeva kroz famozni tunel,nisu krenile u deblokadu muslimanskih enklava ili deblokadu Sarajeva,nego u napad na Hrvate dolinom Neretve.
Četvrtak 15.09.2016. 19:45
ala volim sto sam doso....da uzivam dok citam komentare konvertita....
Četvrtak 15.09.2016. 19:52
Alija Izedbegović je stopiranjem deblokade Sarajeva razotkrio svoje strateške ciljeve i planove, o čemu je Šušak informacije imao već prije sklapanja sporazuma iz Graca koji je potpisan ni mjesec dana ranije, ali je na području Posavine odmah i prekršen. Nakon blokade prodora prema Sarajevu Šušak je uvidio realnost informacija o planovima britanskih službi za vođenje specijalnih oblika rata koje je uspio, preko svojih veza s američkim obavještajnim službama doznati, a po kojima su Muslimani uz pomoć Islamskih zemalja nagovoreni na prodor prema Jadranu, tj. na sukob s Hrvatima. Aliji Izedbegoviću bi najviše odgovaralo kad bi Hrvati istovremeno ratovali sa Srbima, a i s ABIH, kako bi lakše osvojio hrvatske prostore srednje Bosne i Hercegovine. Primirje sa Srbima pokušavao je dogovoriti neformalno, kao tajni dogovor, ali su ga Britanci natjerali na sklapanje javnog dogovora, pošto njima nije bio cilj braniti interese Muslimana i stvarno im osigurati izlaz na Jadran, već su im interesi Srba bili važniji. Interese Muslimana su branili samo taktički, zbog stjecanja povjerenja u Muslimanskom vodstvu i islamskim zemljama bogatih naftom. "
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online