Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.08.2016.
13:46
Tanjug, Vestionline A

Čovek važniji od Putina: Spomenik Barešiću glupa odluka!

Da li se sećate kad je premijer Aleksandar Vučić nedavno otišao u Moskvu, pa se sastao i sa Vladimirom Putinom, a mediji, koje on inače ne čita i ne sluša, nisu to propratili kako bi mandatar za sastav nove vlade voleo, pa je kukao na sva zvona - kako se eto, u tim srpskim medijima kao glavna vest pojavljuje neki nepoznati lik, a ne predsednik Rusije - kao da je taj čovek važniji od Putina... E, posle smo svi potrčali da vidimo ko je taj nepoznati lik - ispostavilo se da je to Davor Đenero, hrvatski politički analitičar. I, gle čuda, taj isti čovek upravo je ocenio, usred bujanja ustaštva u Hrvatskoj, da je podizanje spomenika Miru Barešiću u Dragama, u opštini Pakoštane, "nesrećni čin", koji ne donosi nikome ništa dobro. Sa druge strane, Vladimir Putin nije osudio to podizanje spomenika, pa ovde moramo da se složimo sa, tada sarkastičnom a ispostavilo se futurističkom Vučićevom izjavom, da je Đenero važniji od Putina. Bar po pitanjima hrvatskog terorizma i nacizma...

youtube.com/Osijecka TV
Spomenik Barišiću veliki šamar za HDZ: Davor Đenero

Đenero je tako za podgoričku Pobjedu izrazio uverenje da, kako je rekao, glupa politička odluka na lokalnom nivou neće uticati na dobre odnose Crne Gore i Hrvatske, te ističe da je siguran da tako misli i rukovodstvo dve najuticajnije stranke - HDZ i SDP.

- Mislim da cela demokratska Hrvatska potpuno razume da je Crna Gora u ovoj situaciji morala da reaguje tako jer je žrtva bio njen građanin - rekao je Đenero.

Barešić, kojem je podignut spomenik, bio je pravosnažno osuđen za ubistvo jugoslovenskog ambasadora Vladimira Rolovića u Švedskoj.

- Svako ko pripada liberalnodemokratskom političkom polju ne može opravdavati podizanje spomenika bilo kome ko je u jednoj fazi života koristio terorističke metode. Međutim, tu se ne radi o poruci koju bi slala država na nacionalnom nivou. Spomenik je podignut u opštini koja je tradicionalno uporište desnih radikala. Oni su doneli političku odluku o tome - kaže Đenero.

Đenero je istakao i da je to "veliki šamar rukovodstvu HDZ-a, koji pokušava da se  transformiše u evropsku umereno hrišćansko-demokratsku stranku, ali i činjenica da su dvojica visokih funkcionera te stranke prisustvovali tom "nesrećnom činu"  otkrivanja spomenika.

- To je ono što tom spomeniku daje nacionalno značenje i važnost - rekao je Đenero, dodavši da je šteta što ljudi koji rade takve stvari ne razmišljaju o konsekvencama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online