Sreda 03.08.2016.
13:46
Tanjug, Vestionline

Čovek važniji od Putina: Spomenik Barešiću glupa odluka!

youtube.com/Osijecka TV
Spomenik Barišiću veliki šamar za HDZ: Davor Đenero

Đenero je tako za podgoričku Pobjedu izrazio uverenje da, kako je rekao, glupa politička odluka na lokalnom nivou neće uticati na dobre odnose Crne Gore i Hrvatske, te ističe da je siguran da tako misli i rukovodstvo dve najuticajnije stranke - HDZ i SDP.

- Mislim da cela demokratska Hrvatska potpuno razume da je Crna Gora u ovoj situaciji morala da reaguje tako jer je žrtva bio njen građanin - rekao je Đenero.

Barešić, kojem je podignut spomenik, bio je pravosnažno osuđen za ubistvo jugoslovenskog ambasadora Vladimira Rolovića u Švedskoj.

- Svako ko pripada liberalnodemokratskom političkom polju ne može opravdavati podizanje spomenika bilo kome ko je u jednoj fazi života koristio terorističke metode. Međutim, tu se ne radi o poruci koju bi slala država na nacionalnom nivou. Spomenik je podignut u opštini koja je tradicionalno uporište desnih radikala. Oni su doneli političku odluku o tome - kaže Đenero.

Đenero je istakao i da je to "veliki šamar rukovodstvu HDZ-a, koji pokušava da se  transformiše u evropsku umereno hrišćansko-demokratsku stranku, ali i činjenica da su dvojica visokih funkcionera te stranke prisustvovali tom "nesrećnom činu"  otkrivanja spomenika.

- To je ono što tom spomeniku daje nacionalno značenje i važnost - rekao je Đenero, dodavši da je šteta što ljudi koji rade takve stvari ne razmišljaju o konsekvencama.

2024 © - Vesti online