Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 13.04.2016.
09:30
Vestionline A

"Hrvatska nema moć da zaustavi Srbiju u EU"

Direktorka Centra za spoljnu politiku Aleksandara Joksimović ukazala je u sredu da će Hrvatska konstantno biti kamen spoticanja Srbiji u pregovaračkom procesu, ali da Hrvatska nema tu snagu i moć da zaustavi Srbiju na putu ka EU.

Tanjug
Nada se otvaranju poglavlja: Aleksandra Joksimović

Joksimović kaže da Srbija sa Hrvatskom ima dosta dugo negativan trend u odnosima, što je počelo u hrvatskoj predizbornoj kampanji u kojoj su se političke opcije utrkivale u oštrim izjavama prema Srbima , ali i da izborom nove vlade retorika nije splasla.

- Hrvatska koristi ucenjivački kapacitet vezan za punopravno članstvo u EU, pokušava da na određeni način izdejstvuje povoljne uslove u procesu integracija Srbije. Mislim da Hrvatska nema tu vrstu snage i moći da Srbiju zaustavlja na putu ka EU - rekla je Joksimović na RTS.

Ona je dodala da očekuje da će se prevazići sporna pitanja vezana za poglavlje 23 i dodala da Srbija sa Hrvatskom ima otvorena brojna bilateralna pitanja i da će se ona konstantno pojavljivati u različitim fazama integrativnih procesa Srbije u EU.

- Mislim da će Srbija u junu otvoriti poglavlja 23. i 24. jer će reagovati EU. Hrvatska neće imati kapacitet da Srbiju u potpunosti zaustavlja, EU je pokazala šta o ovakvim načinom uslovljavanja misli - rekla je Joksimović.

Komentarišući to što je Vlada Srbije podržala Vuka Jeremića za generalnog sekretara u UN, Joksimović je rekla da je za Srbiju važno da ima svog kandidata, i da je reč o respektabilnom kandidatu koji ima iskustva u UN.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.04.2016. 10:05
Александра да Србија уђе у ЕУ на пример за две недеље коју корист би имала Србија и народ Србије ?? Никакву корист неби имали већ штету .Плате и пензије би остале исте а цене би биле веће.Србија би морала да узима кредите од запад и тако још више би били задуженији.Србија би морала да да санкције Русији .Све државе југоисточне Европе које су ушле у ЕУ сада су робови Брисела,Лондона и Вашингтона.Какве су плате и пензије у Бугарској и Румунији.Исте као у Србији .Богате државе постају још више богатије а сиромашне државе још више сиромашније.Брисел,Лондон и Вашингтон се бори за свој џеп а не да буде бољи живот народима источне Европе .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online