Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 26.02.2016.
04:50
M. Obradović - Vesti A

Vehabija odveo porodicu u smrt

Vehabija Valdes Karić iz Tuzle, koji je u Siriju otišao pre tri godine, poginuo je u toj zemlji zajedno sa suprugom i troje dece koje je takođe poveo sa sobom.

Reuters
Razorena zemlja: Ovako izgledaju gradovi u Siriji

Prema pisanju ekstremističkog portala Saff.ba, on i njegova porodica stradali su 19. februara, dok se se vraćali u džamije. Izvor ovog portala tvrdi da su stradali tokom ruskog bombardovanja položaja Islamske države u Siriji. Bomba je navodno pogodila automobil u kojem se Karić nalazio sa trudnom ženom i troje dece.

Neizvesnost oko sahrane

Institucije BiH još se nisu zvanično izjasnile o slučaju pogibije cele porodice iz ove zemlje u Siriji. Zato zasad ostaje nejasno da li će se tela Valdesa Karića i njegovih najbližih dopremati u BiH ili će oni biti sahranjeni na području Sirije.

Ovo je novi slučaj pogibije državljana BiH u Siriji, ali prvi put javnost saznaje da je na stranom ratištu poginula cela porodica. Inače, sam Valdes Karić se odranije dovodi u vezu sa ekstremističkim pokretima u BiH, a pre nego što im se pridružio, jedno vreme živeo je i radio u Švajcarskoj.

- Karić je otišao pre nekoliko godina. Imamo informacije da je prvo otišao sam, pa se vratio po ženu i decu - kaže sagovornik "Vesti" iz bezbednosnih struktura.

Prema nepotpunim podacima, u Siriji je sada oko 150 državljana BiH, a neki od njih tamo su sa kompletnim porodicama. Jedan od onih koji je porodicu odveo u rat je i Nusret Imamović, bivši vođa vehabija iz Gornje Maoče kod Brčkog. Od Imamovića već neko vreme nema ni traga ni glasa, ali bezbednosne službe nemaju informacije o tome da li je živ. Zasad je sigurno da se nije vratio u BiH.

Inače, Interpol je na zahtev BiH raspisao šest crvenih poternica za njenim državljanima zbog terorizma i ilegalnog priključivanja stranim paravojnim i parapolicijskim formacijama, koje su uglavnom u sastavu Islamske države.

Međunarodna potraga je raspisana za Ramom Grahovićem (49) i Ibrom Ćufurovićem (21) iz Velike Kladuše, Edinom Pečenkovićem (53) iz Bihaća, Jasminom Keserovićem (21) iz Zavidovića i Sulejmanom Mešanovićem (28) iz Gradačca, dok je šesta poternica za državljaninom Saudijske Arabije i BiH Ahmedom Zuhairijem (50).




 

POVEZANE VESTI

Petak 26.02.2016. 08:00
Dobra Vest sve manje lojavi go-vana!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online