Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 22.02.2016.
19:16
Vestionline A

Hrvatska policija: Mladić nije pretučen zato što je Srbin

Srbin iz Hrvatske, Jovan Matijević (22) iz mesta Šeovica kod Pakraca, napadnut je prošle nedelje u lokalu "Park" u Okučanima, oko pola jedan noću, i to zbog puštanja "neprimerene" pesme na džuboksu. Međutim, hrvatska policija je u ponedeljak izdala saopštenje u kojem navodi da "kriminalističko istraživanje o okolnostima tuče nije utvrdilo obeležja zločina iz mržnje".

printscreen
Isprebijani Jovan: Tukli me dok nisam pao u nesvest

Portparol brodsko-posavske policijske uprave Antun Jakobović rekao je na današnjoj konferenciji da je "remećenje javnog reda i mira počelo nakon što je 22-godišnji mladić s područja opštine Lipika uplatio dve pesme na glazbenom aparatu u kafiću".

Prišao mu je 28-godišnjak, koji je pre toga sedeo s četvoricom i od njega zatražio da više ne pušta "takve pesme", pa su se posvađali. U svađi je 22-godišnjak odgurnuo, a zatim i udario 28-godišnjaka, koji mu je uzvratio, rekao je Jakobović.

Tokom istrage policija je utvrdila kako se učesnici "izgreda" nisu međusobno poznavali te da su dvojica mladića nastavila noćni provod na lipičkom području. Šestoricu od sedmorice učesnika tuče hrvatska policija će prijaviti za remećenje javnog reda i mira.

"Nije ti ovo Srbija"

Po rečima pretučenog Srbina, kada je počela pesma "Ja popio jesam, al' budala nisam" benda Žare i Goci, usledio je haos. Većina njih je skočila i krenuli su da mu dobacuju: "Nije ti ovo Srbija, gasi to".

- Udarali su me svi i onda su me izbacili napolje. Kolega ih je smirivao i molio da me više ne tuku. On je inače Hrvat i iz istog smo sela. Najnormalnije se družimo već godinama - priča Matijević za list "Blic".

"J**** vam mater srpsku“

Prebijanje mladog Srbina trajalo je desetak minuta, dok ga na kraju nisu bacili kroz izlog lokala.

"J**** vam mater srpsku", bile su reči upućene isprebijanom Jovanu.

- Kad su me dobro isprebijali i ispsovali, pao sam u nesvest od bola u glavi. Nakon tri minuta sam se osvestio i kolega me je odvezao kući. Majka je odmah pozvala hitnu pomoć i policiju – priča Jovan.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.02.2016. 20:06
Bar da si pustio Mitra Mirica ili Ljubu Alicica ili Sabana. Gde nadje bend Goci i Zare....?
Ponedeljak 22.02.2016. 22:43
Hrvatska "civilizovana logika" - sta drugo reci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online