Ponedeljak 22.02.2016.
19:16
Vestionline

Hrvatska policija: Mladić nije pretučen zato što je Srbin

printscreen
Isprebijani Jovan: Tukli me dok nisam pao u nesvest

Portparol brodsko-posavske policijske uprave Antun Jakobović rekao je na današnjoj konferenciji da je "remećenje javnog reda i mira počelo nakon što je 22-godišnji mladić s područja opštine Lipika uplatio dve pesme na glazbenom aparatu u kafiću".

Prišao mu je 28-godišnjak, koji je pre toga sedeo s četvoricom i od njega zatražio da više ne pušta "takve pesme", pa su se posvađali. U svađi je 22-godišnjak odgurnuo, a zatim i udario 28-godišnjaka, koji mu je uzvratio, rekao je Jakobović.

Tokom istrage policija je utvrdila kako se učesnici "izgreda" nisu međusobno poznavali te da su dvojica mladića nastavila noćni provod na lipičkom području. Šestoricu od sedmorice učesnika tuče hrvatska policija će prijaviti za remećenje javnog reda i mira.

"Nije ti ovo Srbija"

Po rečima pretučenog Srbina, kada je počela pesma "Ja popio jesam, al' budala nisam" benda Žare i Goci, usledio je haos. Većina njih je skočila i krenuli su da mu dobacuju: "Nije ti ovo Srbija, gasi to".

- Udarali su me svi i onda su me izbacili napolje. Kolega ih je smirivao i molio da me više ne tuku. On je inače Hrvat i iz istog smo sela. Najnormalnije se družimo već godinama - priča Matijević za list "Blic".

"J**** vam mater srpsku“

Prebijanje mladog Srbina trajalo je desetak minuta, dok ga na kraju nisu bacili kroz izlog lokala.

"J**** vam mater srpsku", bile su reči upućene isprebijanom Jovanu.

- Kad su me dobro isprebijali i ispsovali, pao sam u nesvest od bola u glavi. Nakon tri minuta sam se osvestio i kolega me je odvezao kući. Majka je odmah pozvala hitnu pomoć i policiju – priča Jovan.

2024 © - Vesti online