Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.01.2016.
17:27
Vestionline A

Đukanović na "tankom ledu", čeka se glasanje

Manji partner vladajuće crnogorske koalicije, Socijaldemokratska partija neće glasati za poverenje Vladi premijera Mila Đukanović, najavila je poslanik te stranke Draginja Vuksanović. Premijer Crne Gore Milo Đukanović izjavio je u ponedeljak da se ne plaši kako će ko glasati o poverenju vladi u parlamentu i poručio da tu inicijativu nije pokrenuo da bi "politički trgovao".

Tanjug
Đukanović traži nove partnere

Vuksanovićeva je kazala da je inicijativa o poverenju Vladi u ovom trenutku pokušaj rušenja parlamentarnog dijaloga, koji je, uz podršku Evropske komisije, pokrenuo i vodi predsednik crnogorskog parlamenta i SDP Ranko Krivokapić.

Ona je istakla da je ovaj dijalog "sidro koje čuva Crnu Goru od još dublje političke krize i destabilazacije", dodajući da je zahtev za glasanje o poverenju Vladi pokušaj bežanja od dogovorenog razgovora stranačkih lidera o pravno-političkom modelu koji će garantovati sprovođenje slobodnih i poštenih izbora.

- Želi se razbiti parlamentarni dijalog i političkom korupcijom vladati do izbora. Sasvim je sigurno da bi takvo pravno-političko nasilje u parlamentu politički destabilizovalo Crnu Goru i zaustavilo evro-atlantske integracije. Sve ovo su ključni razlozi zašto SDP neće glasati za poverenje Vladi - poručila je Vuksanovićeva, a prenosi Srna.

Ona je podsjetila da je Đukanović rekao da u Vladi ne mogu biti partije koje nisu učestvovale na izborima i da bi to bio "presedan ne samo u crnogorskoj političkoj istoriji, nego i u globalnoj".

- Postojeća Vlada sa dva ministra iz partije koja nije učestvovala na izborima, po premijerovom iskazu, ne postoji nigdje u svetu. Stoga je jasno da ko imalo drži do političkog dostojanstva takve Vlade, ne može očekivati poverenje Vladi u kojoj sede ukradeni ministri, jer bi se ta podrška zasnivala na političkoj korupciji", rekla je Vuksanovićeva.

Đukanović: Male partije mnogo drame

Tanjug/AP
Krivokapić i Đukanović iz doba saradnje

Đukanović je rekao da je njegova inicijativa previše zasmetala svima osim samoj vladi ili ključnoj članici vladajuće koalije.

- Zašto? Zato što mislim da jedan mali broj manjih partija uživa u galami u kojoj nerealno naglašavaju svoj politički značaj. Sve to je bilo moguće do trenutka ostvarenja onoga što je bio ključni cilj državne politike Crne Gore, a to je sticanje poziva za NATO. Do tada zaista nismo želeli da komplikujemo domaću političku scenu - objasnio je crnogorski premijer.

Međutim, kako je i ranije najavio da je nakon dobijanja poziva u NATO spreman da ukrsti argumente šta je ova vlada za prethodne tri godine uradila, to je i učinio.

- Evo sada prilike da proverite svoje teze - je li ovo tehnička vlada, ili ima aktuelnu ili neku drugu podršku u parlamentu. Mislim da smo napravili dobar potez, ne kalkulišući i ne znajući unapred kako će izgledati odnos svih parlamentarnih partija - ukazao je Đukanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online