Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.01.2016.
18:38 >> 20:01h
Vestionline A

Rušili Mila deset sati, sutra nastavljaju

Crnogorski parlament je u ponedeljak skoro deset sati raspravljao o zahtevu za glasanje o poverenju Vladi Crne Gore, ali osim žestoke razmene optužbi između, sada već bivših koalicionih partnera, Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije, u tom pogledu poslanici se nisu ni malo pomakli.

Tanjug
Sedam sati rasprave bez ikakvih rezultata

Vanredna sednica crnogorskog parlamenta počela je u ponedeljak pre podne, a premijer Milo Đukanović je poručio da posle nje neće više biti mesta za one koji su se navikli da istovremeno budu i vlast i opozicija, aludirajući na dojučerašnje koalicione partnere SDP, javljaju crnogorski mediji. 

Đukanović je ispričao da je kriza u odnosima partnera u vladajućoj koaliciji kulminirala ocenama da je Vlada tehnička i da je njeno trajanje politički racionalno do trenutka donošenja odluke o pozivu NATO za otpočinjanje pristupnih pregovora sa Crnom Gorom. Zbog toga je, kaže, i pokrenuo pitanje poverenja Vladi.

- Sled političkih događaja pojačao je nepoverenje u odnosima DPS-SDP. Ovakvo nekonzistentno funkcionisanje vlasti tolerisao sam samo zarad dobijanja pozivnice za NATO - istakao je Đukanović.

On je rekao i da misli da će SDP nastaviti da ponavlja "iste neutemeljene optužbe koje su zapravo žal što im vladina inicijativa izmiče jednu od dve stolice na koje su do sada sedeli".

Vlada traži poslušnike

youtube.com
Ranko Krivokapić neće više da bude poslušnik

Na drugoj strani, lider SDP Ranko Krivokapić ocenjuje da ova Vlada traži podelu parlamenta i da traži poslušnike, a ne poslanike.

Krivokapić je poručio da Ustav Crne Gore ne poznaje jednu vlast, već tri.

- U ovoj državi građanin je suveren i on. Sve to ova Vlada nije shvatila. Ova Vlada traži podelu parlamenta, poslušnike, a ne poslanike. To je neznanje, koje vodi u korupciju. Mi smo tu da budemo ne opozicija vlasti, već odgovor što parlament mora biti - kazao je Krivokapić. 

Krivokapić je tvrdio da je sadašnja Crna Gora ekonomski uništena.

- Ova Crna Gora je prodala, dala i poharala sve ono što je prethodna Crna Gora stvorila. Kad razviju zastavu Crne Gore, građani neka se uhvate za džepove da vide što će im biti uzeto. Ne može NATO zastava biti pokriće za raskubanje ekonomije Crne Gore. Imamo puno resursa, brzo se raskubu. Vlada kaže da je nasledila nerazvijenu Crnu Goru, a nasledila je Crnu Goru koja je imala više zaposlenih nego danas, suficit u platnom prometu. Ova Crna Gore je prodala sve što je stvorila ona Crna Gora, raskubla, dala - kazao je Krivokapić.

Neizvesno glasanje

Da bi vlada opstala, potrebno je da je podrži većina poslanika od ukupnog broja, odnosno 41 poslanik. Vladajuća većina ima 44 poslanika, od kojih su pet iz SDP-a, manje članice vladajuće koalicije.

Vlada Crne Gore je 28. decembra prošle godine odlučila da Skupštini podnese zahtev za glasanje o povjerenju. Crnogorska Vlada je izabrana 4. decembra 2012. godine, glasovima parlamentarne većine koalicije formirane uoči i nakon poslednjih parlamentarnih izbora.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online