Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 11.01.2016.
11:20
tanjug A

Biserko: Ništa od referenduma, Vučić pritisnuo Dodika!

Kao sagovornik EU, od koga se imaju određena očekivanja, premijer Srbije Aleksandar Vučić uspeo je da prisili predsednika RS Milorada Dodika da povuče pretnju o napuštanju zajedničke bosanske policije i pravosudnih organa, a pre toga, raspiše referendum, ocenila je predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko.

Tanjug
Biserko: Vučić mora da ispuni očekivanja EU

"To ne znači da Milorad Dodik neće nastaviti sa osporavanjem BiH kao države, što je uradio i na dan proslave. On je i na svečanoj akademiji (na dan RS) poručio da će RS braniti svim raspoloživim sredstvima", rekla je Biserko za Danas.

"Ako Vučić ne bude hrabar, imaće problema i sa Rusijom"

Ona napominje da Vučić "ukoliko želi da se afirmiše kao evropski lider, mora sa više hrabrosti deklarisanu politiku prema BiH i RS, koja nije najjasnija, da definiše na način koji će da garantuje mogućnost funkcionalne BiH". To svakako nije moguće bez zauzimanja poštenog odnosa prema nedavnoj prošlosti.

- Ako to ne uradi, premijer Srbije će imati ili već ima, ozbiljne turbulencije unutar partije, sa opozicionim proruskim blokom, kao i sa samom Rusijom - nastavlja predsednica Helsinškog odbora u Srbiji.

- Samo tako Vučić može da stekne legitimitet u regionu i u Evropi - smatra Biserko.

"Srbija ne odustaje od svog ratnog plena"

Biserko je navela da su proslava dana RS i odlazak premijera Vučića i gotovo cele Vlade Srbije u Banjaluku predstavljali demonstraciju jedinstva Srba sa obe strane Drine i, u suštini svetu je poslala poruku da Srbija ne odustaje od “svog ratnog plena” verifikovanog Dejtonskim sporazumom kroz osnivanje i priznanje Republike Srpske kao entiteta unutar nezavisne BiH.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.01.2016. 11:23
sonjice .....aj malo jedi goovna
Ponedeljak 11.01.2016. 12:53
Gospodjo Biserko!Zar Ti još uvek nije jasno da tvoja proousstaška istupanja idu na ganglije 99,9999999% Srba i ko uopšte traži tvoje mišljenje.Ko si Ti?-plaćena anti srpska kreketuša.Zaveži usttašice-zagrebaćka naj gospojo!
Ponedeljak 11.01.2016. 13:30
A to opet ova Sronja seere bez toalet papira! Nista, sad ce to pojedes! A ova svinja placenicka ako prodaje Kosmet sta bi tek uradio sa RS! Gazdine eu integracije i jaka Srbija ne idu zajedno!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online