Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 06.01.2016.
12:08
Srna A

Soroš kuje pakleni plan: Srušiti vlast u Srbiji i Srpskoj?

Američki milijarder Džordž Soroš, prema tajnom planu za 2016. godinu, čiji su se detalji pojavili u javnosti, stajaće iza pokušaja obojene revolucije u Republici Srpskoj i Srbiji, čiji je cilj zbacivanje njihovih vlada, piše "Glas Srpske".

Reuters
Gde su obojene revolucije, tu je i Džordž Soroš

Soroš je, kako prenose američki mediji, kreirao plan od 10 tačaka, prema kojima će koncentrisati sredstva i napore svojih nevladinih organizacija, povezanih sa obaveštajnim agencijama, za rušenje vlasti u nekim zemljama, među kojim su i Srbija i Republika Srpska.

Dovesti anturske snage

"Glas Srpske" prenosi pisanje američkih medija, koji navode da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik preti da će proglasiti nezavisnost i da ima podršku Srbije i ruskog predsednika Vladimira Putina, kao i da je Soroš odlučio da ukloni sve prepreke i da dovede na vlast "kompatibilne i antiruske snage u obe republike".

Balkanska ukrštenica

Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić rekao je da nema informacije iz prve ruke o verodostojnosti tajnog plana američkog milijardera, ali da je Soroš bio jedan od glavih finansijera svih obojenih revolucija i da je svojevremeno podržao i opoziciju u Srbiji.

- Tada sam bio deo te opozicije. To Soroševo otvoreno društvo direktno je sarađivalo sa nama usmeravajući nam direktno sredstva. Njegova fondacija se u međuvremenu promenila, ali je ostala vrlo aktivna. Mi svaki dan osećamo pokušaje stvaranja nestabilnosti u Srpskoj i to je jeste najveći izazov u 2016. godini - rekao je Kesić.

On je naglasio da je Soroš direktno učestvovao u finansiranju stvaranja samoproglašenog Kosova i da je njegova fondacija bila aktivna za vreme ratova u BiH i Hrvatskoj.

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da je i taj plan dokaz da geopolitička ukrštenica na Balkanu još nije završena.

- Mi tradicionalno na toj ukrštenici ne stojimo dobro. Zato smo ranije ostajali bez velikog broja stanovnika i teritorije. Bitno je da budemo svesni tih procesa, pa makar bili i odloženi, jer imamo ozbiljna iskustva o svojim stradanjima u poslednjih sto godina. Nadam se da imamo taj uslovni refleks i da je on jači od međusrpskih gluposti, odnosno raznih domaćih špijuna i satelita - rekao je Stevandić.

Srpka ima dosta neprijatelja

Član Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za odbranu i bezbednost Dušanka Majkić smatra da ima dosta onih koji žele da Srpska bude što manja ili da je uopšte ne bude i da je pred srpskim zvaničnicima težak, ali ne i nerešiv zadatak.

Ona je navela da je Rusija faktor na koji se mora računati.

- Ne može se više svašta raditi na Balkanu, a da o tome ne bude pitana i Rusija. Najneprijatnije u svemu je što su domaće snage zainteresovane za slične stvari jer je reč o besomučnoj borbi za vlast - kaže Majkićeva.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.01.2016. 13:00
Кује ли план коначно да угине...?
Sreda 06.01.2016. 19:41
Koju vlast? Mi imamo samo marionete zapada! E sad ako ovaj hoce s nama da se nadmece to je vec druga stvar!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online