Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 18.12.2015.
18:00
B. Božin - Vesti A

Bivši agent CIA: Soroš slabio Srbiju i jačao muslimane

Jedan bivši saradnik CIA obelodanio je u razgovoru za "Vejn Medsen riport" da je ova tajna služba tesno sarađivala sa nevladinim organizacijama u bivšoj Jugoslaviji koje je finansirao Džordž Soroš.

A. Čukić
Ućutkivanje nacionalnih medija: Članak na portalu Vejn Medsen riporta

Cilj je bio da se ograniči snaga Srbije, a poveća uticaj muslimana, od kojih su neki već tada imali tesne veze sa globalnim džihadom i organizovaniim kriminalom, tvrdi ovaj bivši agent i dodaje: "Slična saradnja između CIA i Soroša postoji i danas, kada podstiču delovanje radikalnog islama vehabijskog učenja."

On posebno ističe ovu saradnju u Banjaluci, gde je cilj obe strane bio da marginalizuju uticaj pronacionalno orijentisanih medija na srpskom, a da umesto toga favorizuju delovanje "liberalnih", koji su odbacivali priključenje Republike Srpske tadašnjoj Saveznoj Republici Jugoslaviji. Ova zajednička saradnja je u ranijim izveštajima američke strane uvek odbacivana kao teorija zavere.

Urušavanje tradicije preko TV Pink

Postupanja Soroša i CIA u Banjaluci doneli su gledaocima u Banjaluci i Bosni "blagoslov" da gledaju na primer emisije
TV Pink, koje se ističu u podstrekavanju destabilizacije tradicionalnog načina života, prikazujući homoseksualnost i biseksualnost u pozitivnom svetlu kroz emisije slične američkom Velikom bratu. Soroševa propaganda podstiče načine života koji su protivni vrednostima pravoslavnog i katoličkog stanovništva na istoku i jugu Evrope i podržava aktivnosti seksualnih manjina kao što su Femen, Pusi rajot ili transvestite kao što je Končita Vurst.

Najvažniji operativni cilj CIA i Soroša na geografskom prostoru Balkana bio je suzbijanje "buntovnih" utvrđenja srpskih nacionalista u Bosni i Hercegovini, pre svega većih medija kao što su bili magazin "Srpski glas" i televizijska stanica Banjaluka SRT.

Soroš i CIA angažovali su se na tome da se u Banjaluci i okolini što pre ponovo podignu džamije. Akciju je podržao Sorošev Medija centar i Nezavisno udruženje novinara Republike Srpske, piše portal Infokop.

Destabilizacija Rusije

Operacije Soroša i CIA imaju daleko širi domet nego što su to Republika Srpska i Kosovo. Ova alijansa, koju je formirala vlada Bila Klintona, a u koju ulaze i vehabije, i danas postoji i daje podršku radikalnom islamizmu u Siriji, Iraku, Libanu, Turskoj, Libiji i drugim zemljama. Slične operacije pripremaju se i za Moldaviju i samoproklamovanu republiku Transnistriju, sa ciljem da se destabilizuje Rusija, navodi portal Infokop.

Soroš i CIA, ali i američki biro za razvoj USAID pomagali su i druge medije, na primer Reporter Magazin, ATV - Banjaluka, PAN radio, magazine Panorama i Ekstra, kao i radio-stanice Radio Džungla i Radio NES, sve sa sedištem u Banjaluci.

Izvan ovog grada finansirani su Radio Pegaz iz Trebinja, Osvit u Zvorniku, Medžik u Milićima, Palma u Bratuncu i HIT iz Brčkog. Zajednička operacija prema medijima prikrivana je kroz dva programa - Prelazna inicijativa za Balkan i Bosanska prelazna inicijativa, koje je za račun CIA sprovodio Biro za međunarodni razvoj USAID.

Uticaj preko lokalnih banaka

Značajan deo novca za uticaj na medije prolazio je kroz bosanske i srpske banke koje je Soroš preuzeo. To je slučaj sa bankom Pionir iz Banjaluke, Nest bankom iz Laktaša, Prior bankom iz Brčkog, zatim Jozo komercom iz Čačka i Rezerva bankom iz Despotovca , koje su sve delovale u Republici Srpskoj.

Obe inicijative kasnije su poslužile kao uzor za slične operacije na Kosovu, što je dovelo do toga da ova srpska pokrajina praktično postane virtuelna kolonija SAD i NATO, koja je kasnije gurnuta prema nezavisnosti, piše Infokop. Istovremeno je tekla operacija satanisanja i ograničavanja uticaja srpskih medija na severu Kosova. Ova podrška CIA i Soroša vodila je do radikalizovanja muslimanskog stanovništva u Bosni, Sandžaku, Crnoj Gori i Makedoniji.
 

POVEZANE VESTI

Petak 18.12.2015. 18:35
Zapisati i zapamtiti sva jugoslovenska, proamericka i poturicka gomna i regulisati ih kad Srbstvo stane na svoje noge. Bez kazne svaki kriminalac i izd//aica ce nastaviti svoj prljavi posao. Razne panice, adzice, kadijevice, jovanovice, milosevice, dafine i jezdimire.................do naj noviji. Vostani Serbie
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online