Ponedeljak 11.01.2016.
11:20
tanjug

Biserko: Ništa od referenduma, Vučić pritisnuo Dodika!

Tanjug
Biserko: Vučić mora da ispuni očekivanja EU

"To ne znači da Milorad Dodik neće nastaviti sa osporavanjem BiH kao države, što je uradio i na dan proslave. On je i na svečanoj akademiji (na dan RS) poručio da će RS braniti svim raspoloživim sredstvima", rekla je Biserko za Danas.

"Ako Vučić ne bude hrabar, imaće problema i sa Rusijom"

Ona napominje da Vučić "ukoliko želi da se afirmiše kao evropski lider, mora sa više hrabrosti deklarisanu politiku prema BiH i RS, koja nije najjasnija, da definiše na način koji će da garantuje mogućnost funkcionalne BiH". To svakako nije moguće bez zauzimanja poštenog odnosa prema nedavnoj prošlosti.

- Ako to ne uradi, premijer Srbije će imati ili već ima, ozbiljne turbulencije unutar partije, sa opozicionim proruskim blokom, kao i sa samom Rusijom - nastavlja predsednica Helsinškog odbora u Srbiji.

- Samo tako Vučić može da stekne legitimitet u regionu i u Evropi - smatra Biserko.

"Srbija ne odustaje od svog ratnog plena"

Biserko je navela da su proslava dana RS i odlazak premijera Vučića i gotovo cele Vlade Srbije u Banjaluku predstavljali demonstraciju jedinstva Srba sa obe strane Drine i, u suštini svetu je poslala poruku da Srbija ne odustaje od “svog ratnog plena” verifikovanog Dejtonskim sporazumom kroz osnivanje i priznanje Republike Srpske kao entiteta unutar nezavisne BiH.

2024 © - Vesti online