Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 08.01.2016.
22:49
Večernji list A

"Gospodine Dačiću, vaša izjava je skandalozna"

Ministar odbrane u tehničkoj Vladi Hrvatske Ante Kotromanović je kroz saopštenje uputio poruke šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću.

Tanjug
Kotromanović opleo po Dačiću

On je naveo da nijedna njegova izjava nije ratnohuškačka niti skandalozna, a kao takvu je ocenio saopštenje srpskog Ministarstva spoljnih poslova.

- Poštovani gospodine Dačiću, veoma mi je drago da ste vi i vaš premijer shvatiti vrednost zalaganja za mir, u kom, ako ste zaboravili, živimo već dugi niz godina. Ipak, žao mi je što te vrednosti niste prepoznali i ranije jer bi, verovatno, na taj način spasili desetine hiljada nevinih žrtava. Podsećam vas da je četiri ratna sukoba inicirala vaša tadašnja Vlada, u kojoj ste i vi i vaš premijer bili visoki zvaničnici - naveo je Kotromanović.

On je istakao da mu je drago da može da čuje da se Dačić zalaže za mir i stabilnost u regionu.

- Moja izjava nije ni skandalozna ni ratnohuškačka, u njoj sam, ako ste pažljivo čitali ili slušali, naglasio da Hrvatska sigurno nema nikakve neprijateljske namere prema Srbiji, da je uvažavamo kao našeg suseda i da podržavamo da postane članica Evropske unije - istakao je Kotromanović.


Prema njegovim rečima, Dačićeva izjava da Srbija nije ni nervozna ni uplašena, a da se nada da neće biti ni Hrvatska kad Srbija preduzme odgovarajuće odbrambene mere je skandalozna.

- Mogu samo da vam poručim da Hrvatska neće biti nervozna i uplašena jer mi nismo takvi. Radujemo se ako smo na bilo koji način pomogli da srpska Vlada odluči da izdvoji više sredstava za razvoj svoje vojske jer je ulaganje u odbranu ulaganje u sopstvenu sigurnost. Svoju zemlju smo dužni da vodimo, a vojsku da opremamo kako najbolje znamo, uostalom, kao i vi - navodi se u saopštenju Kotromanovića.

Kotromanović je ranije izjavio da Hrvatska nema neprijateljske namere prema Srbiji i da srpski premijer Aleksandar Vučić nema razloga da bude nervozan zbog namere da Zagreb nabavi balističke rakete, javila je Hina.

Usledilo je saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Srbije u kom je navedeno da je takva izjava Kotromanovića ratnohuškačka i skandalozna.

POVEZANE VESTI

Petak 08.01.2016. 23:12
Kako laze ovaj ukisha! Patak Dacha je samo marionetica od svog pocetka! Menja opredeljenja kako mu gazda kaze jer su sve to gazdine ideologije! On je Srbin koliko ti kotruljane! Pa se slobodno pokoljite mi (Srbi) ce vas gledamo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online