Petak 08.01.2016.
22:49
Večernji list

"Gospodine Dačiću, vaša izjava je skandalozna"

Tanjug
Kotromanović opleo po Dačiću

On je naveo da nijedna njegova izjava nije ratnohuškačka niti skandalozna, a kao takvu je ocenio saopštenje srpskog Ministarstva spoljnih poslova.

- Poštovani gospodine Dačiću, veoma mi je drago da ste vi i vaš premijer shvatiti vrednost zalaganja za mir, u kom, ako ste zaboravili, živimo već dugi niz godina. Ipak, žao mi je što te vrednosti niste prepoznali i ranije jer bi, verovatno, na taj način spasili desetine hiljada nevinih žrtava. Podsećam vas da je četiri ratna sukoba inicirala vaša tadašnja Vlada, u kojoj ste i vi i vaš premijer bili visoki zvaničnici - naveo je Kotromanović.

On je istakao da mu je drago da može da čuje da se Dačić zalaže za mir i stabilnost u regionu.

- Moja izjava nije ni skandalozna ni ratnohuškačka, u njoj sam, ako ste pažljivo čitali ili slušali, naglasio da Hrvatska sigurno nema nikakve neprijateljske namere prema Srbiji, da je uvažavamo kao našeg suseda i da podržavamo da postane članica Evropske unije - istakao je Kotromanović.


Prema njegovim rečima, Dačićeva izjava da Srbija nije ni nervozna ni uplašena, a da se nada da neće biti ni Hrvatska kad Srbija preduzme odgovarajuće odbrambene mere je skandalozna.

- Mogu samo da vam poručim da Hrvatska neće biti nervozna i uplašena jer mi nismo takvi. Radujemo se ako smo na bilo koji način pomogli da srpska Vlada odluči da izdvoji više sredstava za razvoj svoje vojske jer je ulaganje u odbranu ulaganje u sopstvenu sigurnost. Svoju zemlju smo dužni da vodimo, a vojsku da opremamo kako najbolje znamo, uostalom, kao i vi - navodi se u saopštenju Kotromanovića.

Kotromanović je ranije izjavio da Hrvatska nema neprijateljske namere prema Srbiji i da srpski premijer Aleksandar Vučić nema razloga da bude nervozan zbog namere da Zagreb nabavi balističke rakete, javila je Hina.

Usledilo je saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Srbije u kom je navedeno da je takva izjava Kotromanovića ratnohuškačka i skandalozna.

2024 © - Vesti online