Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.12.2015.
07:47
M. Obradović - Vesti A

Izmirili se policija i špijuni

Nakon krize u odnosima Banjaluke i Sarajeva u kojoj se pominjala čak i mogućnost oružanog obračuna pripadnika policije Srpske i Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, čini se da je došlo do smirivanja tenzija i otvaranja prostora za dogovor.

Srna
Pomirenje u poslednji čas: Dragan Mektić

U nedelju po podne u Banjaluci su se, bez medijske najave sastali ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, direktor SIPA Perica Stanić, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i direktor policije RS Gojko Vasić. Prema nezvaničnim informacijama, sastanak je trebalo da bude nezvaničan, ali po njegovom završetku, iz MUP RS ipak je poslato saopštenje medijima.

- Na sastanku je dogovoreno da se postojeći sporazum o operativnoj saradnji i koordinaciji doradi i precizno dogovori saradnja u borbi protiv terorizma. U toku nedelje ovaj operativni sporazum će dogovoriti i potpisati Vasić i Stanić - navedeno je u saopštenju MUP-a što je u delu javnosti i medija u Banjaluci protumačeno kao pozitivan rezultat jer će sporazum MUP i SIPA ipak na doradu, a to je i bio jedan od uslova koji su postavljeni iz Vlade RS.

Ipak, u opozicionim krugovima zasad tvrde da se ništa neće dorađivati, i da će Policija RS i SIPA sarađivati kao i do sada. Zašto se ta saradnja mora nastaviti, donekle je objasnio i Dragan Mektić.

- Lukaču sam pojasnio da je oko 50 osoba srpske nacionalnosti, koji su nakon hapšenja za ratne zločine pušteni na slobodu uz mere zabrane, došlo u situaciju da im budu određene mere pritvora, jer MUP RS neće da sarađuje sa Sudom i Tužilaštvom BiH i sprovodi mere zabrane. Kada je video svu ozbiljnost situacije, Lukač je saopštio da će od ponedeljka početi da sarađuje sa Sudom i Tužilaštvom BiH - rekao je Mektić.

On je dodao da je do sastanka došlo na Lukačev poziv, koji je, kako je naveo, shvatio ozbiljnost novonastale situacije i koji pokušava da "nađe izlaz" iz stanja u koje je doveden nakon što je Vlada RS donela odluku da prekine saradnju sa SIPA i zajedničkim pravosudnim institucijama.

Spletke

Izvor "Vesti" dobro upućen u detalje sastanka objašnjava da je očigledno da sada i jedna i druga strana žele da iz ove priče izađu kao pobednici, pa ne čudi što su u javnost plasirane suprotne izjave.
- Ipak, ono što je činjenica jeste da su odnosi među rukovodiocima bezbednosnih službi iz reda srpskog naroda u BiH veoma dobri, ali da ih kvari politika - dodaje naš sagovornik.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online