Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 04.11.2015.
17:22
Tanjug A

Vučić i Zvizdić: Učinićemo sve da rata ne bude. Ohladićemo usijane glave

Srpski premijer Aleksandar Vučić i predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić poručili su iz Sarajeva da će države regiona učiniti sve da se rat na Balkanu više nikada ne dogodi, te da se nijedna država regiona ne sprema ni za kakve oružane sukobe.

Tanjug
Ruka ruci: "Ne želimo rat u regionu"

Vučić je u obraćanju novinarima nakon zajedničke sednice Vlade Srbije i Saveta ministara BiH, povodom izjave nemačke kancelarke Angele Merkel da bi se na Balkanu mogao dogoditi oružani sukob, ukoliko Nemačka zatvori granice za migrante, rekao da je reč o dobronamernoj izjavi, da je ona stvarni evropski lider i da je to rekla iz želje da se takve stvari ne dogode.

- Naravno da situacija na Balkanu u smislu političkih tenzija nije ružičasta, u političkom smislu događaji u Makedoniji, Podgorici, Prištini... Dovoljno je da vidite da je zbog ovog što se dogodilo u diskoteci u Rumuniji premijer Viktor Ponta podneo ostavku - ukazao je srpski premijer.

"Srbija nije u panici od migranata"

To što je, kako je rekao, cela Evropa u panici od migranat, Srbija to nije.

- Domaćinima možemo da kažemo da su to ljudi očajnici koji u 99 odsto slučajeva napuštaju svoje kuće iz nužde i razmišljaju o boljoj budućnosti i ničeg tu stranošnog nema. A ta opšta kuknjava pojedinih zemalja je postala opšti model... Mi ne kukamo - rekao je premijer.

Mi smo, istakao je, na naobolji način gospođu Merkelovu razumeli i daćemo sve od sebe da se oružani sukob i ništa slično na Balkanu ne dogodi.

- Imate u svakoj zemlji neke koji su priželjkivali ukrajinske scenariije ali njihove želje ostale su puste - rekao je premijer.

Zvizdić je istakao da se nijedna država u regionu ne sprema ni za kakve oružane sukobe i da o tome apsolutno nema ni govora.

- Ako bilo gde postoje usijane glave, onda podsećam na teška iskustva iz prošlosti koja će ohladiti te glave - rekao je Zvizdić i istakao da upravo zajednička sednica dve vlade šalje zajedničku poruku da je na prvom mestu stabilnost koja će biti podloga za dalji ekonomski razvoj kao i relaksiranje odnosa.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.11.2015. 17:29
Па шта ако ви не желите рат.Рат ако желе САД мора да буде.Рат у Југославији су изавали САД и НАТО и сада ако желе биће рата.
Sreda 04.11.2015. 20:28
Pa vi se ne pitate hoće li ili neće biti rata.Ko je u bivšoj Jugi i sanjao a kamoli priželjkivao rat,mislim na običan i normalan svet.Pa šta se desilo-šačica vagabundi prodaše dušu i narode na ovim prostorima i uvikoše ih u rat pod palicom zapada.Ja vam verujem da ne želite rat,ali verujem još više da to ne zavisi od vas.
Sreda 04.11.2015. 20:29
A fora im je da prebace krivicu na narod za rat koje njegove gazde planiraju! Tako ce oni sa sebe "skinuti" odgovornost! Ovo nije prvi put da se koriste ovakvim spinevima!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online