Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 04.11.2015.
12:14 >> 14:53h
telegraf.rs A

"Bože pravde" usred Sarajeva!

Poseta ministara Vlade Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem zvanično je počela u sredu svečanim dočekom ispred nekadašnje zgrade Parlamentarne skupštine BiH (Zgrada zajedničkih institucija), gde je danas sedište Saveta ministara BiH.

Tanjug
Poseta BiH ovog puta bez kamenica, uz državničke počasti

Predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić zvanično je dočekao predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, a ispred zgrade postrojena je jedinica garde Armije BiH.

Premijer Srbije je dočekan uz sve državne počasti, a prvi zvuci himne "Bože pravde" označili su i formalno početak posete srpskog premijera i njegovih ministara Sarajevu.

facebook. com

Bosić: "Bože pravde" divno zvuči u centru Sarajeva

Zamenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić izjavio je u sredu da je poseta predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu izuzetno važna poruka za sve u BiH.

- Mi tvrdimo da je politička stabilnost u regionu i u Republici Srpskoj nacionalni interes Srpske i Srba u ovom trenutku - rekao je Bosić i dodao da je posebno bilo lepo slušati himnu "Bože pravde" ispred zajedničkih institucija BiH, u centru Sarajeva, penosi Srna.

Nakon sastanka sa Vučićem, Bosić je rekao da politički akteri u regionu treba da se okrenu razvoju i izvlačenju iz decenijskog blata stagnacije, za šta je neophodno razvijati dobrosusedske odnose.

- Moramo se priviknuti jedni na druge, okrenuti se ka budućnosti, a manje gledati u prošlost, poručio je Bosić, koji je i lider SDS-a.

On je dodao da današnja zajednička sednica Vlade Srbije i Saveta ministara BiH ni u kom slučaju nije na štetu Republike Srpske, koja od toga može imati samo korist, pogotovo kako Srbije bude dalje jačala i sticala sve veći broj prijatelja.

Potpisano pet sporazuma o saradnji 

Tanjug

Vlada Srbije i Savet ministara BiH potpisali su u sredu u Sarajevu, posle zajedničke sednice, Protokol o saradnji u traženju nestalih osoba i još četiri sporazuma iz oblasti telekomunikacija, životne sredine i kulturnog nasleđa.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Saveta ministara Denis Zvizdić potpisali su Protokol o saradnji u traženju nestalih osoba između Veća ministara i Republike Srbije, kojim se dve zemlje obavezuju da bez odlaganja preduzmu sve mere i aktivnosti za rešavanje svih slučajeva i osoba koje se vode kao nestale.

Potpisan je i Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Saveta ministara BiH u oblasti izvoza i uvoza naoružanja i vojne opreme, kao i Memorandum o razumevanju u oblasti telekomunikacija, kojim će se unaprediti saradnja, posebno u oblasti prenosa sa analognog u digitalno emitovanje.

Dve vlade su potpisale i Protokol o saradnji na očuvanju mosta Mehmed paše Sokolovića u Višegradu, spomenika iz Osmanskog perioda, kao i Sporazum u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja.

U Sarajevu je održana prva zajednička sednica Vlade Srbije i Saveta ministara BiH.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.11.2015. 13:40
Ovaj samozaljubljenik obožava dočeke i prijeme...., a obećanja i bla, bla mu ne nedostaju !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online