Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 03.11.2015.
20:40
Tanjug A

Premijer u Sarajevu: Siti smo ratova, očuvaćemo stabilnost u regionu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak uveče da je regionu dosta ratovanja i da je siguran da će se razumnim i racionalnim ponašanjem prevazići i migrantska kriza i svi drugi problemi na ovom prostoru.

Tanjug
Srpska delegacija na čelu sa Aleksandrom Vučićem po dolasku u Sarajevo

- Razumem brigu Merkelove, ona je uvek pokazivala tu brigu, mi smo je razumeli, ali smo svi siti ratovanja na ovom prostoru i daćemo sve od sebe ne samo da održimo mir i stabilnost u regionu, već da i naši ekonomski i ukupni odnosi napreduju i budu mnogo bolji - rekao je Vučić novinarima u Sarajevu, gde će u sredu biti održana zajednička sednica Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine.

Premijer Srbije je izrazio uverenje da će zvaničnici u regionu razumnim i racionalnim ponašanjem i "tu vrste krize, koja nije laka za sve nas, moći bez velikih problema da prevaziđemo".

Premijer Srbije  izjavio je da Srbija i BiH moraju zajedno da grade budućnost i da veruje da će ta budućnost biti mnogo bolja od one za koji su mnogi mislili da im sleduje.

Vučić je na prijemu u Sarajevu rekao da Srbi i Bošnjaci moraju da žive zajedno i istakao da "ma koliko imali usijanih glava i onih koji misle drugačije, ne možemo jedni bez drugih".

- Što pre to shvatimo, biće nam lakše - rekao je Vučić i dodao da veruje da će posle sutrašnje sednice Vlade Srbije i Veća ministara BiH moći da rešavaju problem za problemom i da sarađuju brže i efikasnije.

On je rekao da su takvi sastanci za obe zemlje mnogo važniji zbog samih građana nego zbog EU koja, kako je rekao, trenutno ima i većih problema.

Vučić je rekao da EU ponekad može čak i nezasluženo da pohvali obe zemlje, Srbiju i BiH, ili da kritikuje bez osnova, ali da je nama važno da se građani Srbije i BiH osećaju bolje i da razvijaju sopstvene biznise, a da je zajednička sednica preduslov da im se to omogući.

Predsedavajući Veća ministara BiH, Denis Zvizdić, rekao je na prijemu da je Srbija uvek među prve tri zemlje koje su najvažniji spoljnotrgovinski partneri BiH, kao i da će dalje jačanje te saradnje dve zemlje učiniti konkurentnijim u regionu i omogućiti veći priliv domaćih i stranih investicija.

- Ekonomija je dobra podloga za relaksaciju političkih odnosa - istakao je Zvizdić i dodao da region treba da pošalje pozitivnu poruku ka Evropi što između ostalog i čini ovom zajedničkom sednicom.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.11.2015. 21:55
Вучићу а народ Србије је сит твојих лажи .
Sreda 04.11.2015. 01:27
Svim silama se trudi da prica normalno i racionalno ali sve je gori u tome! Na trenutke se odaje i pokazuje svoju pravu demonsku prirodu i ulogu! Sve sto kaze, misli u stvari suprotno od toga! Prodata je to dusa djavolu i koristice sve nacine sa gazdom da nas prevare i povuku sa njima! Zato ga samo istinom mozemo pobediti otkrivajuci njegove lazi i prevare!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online