Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 27.10.2015.
21:12
Tanjug A

Moskva odgovorila Milu: Gde su dokazi o našoj umešanosti u proteste?

Moskva je zabrinuta zbog preterane upotrebe sile koju su crnogorske vlasti upotrebile protiv demonstranata u Podgorici i odbacuje optužbe na račun Rusije o umešanosti Moskve u provociranju nereda u Podgorici, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Fonet/AP
Najlakše je kriviti druge: Milo Đukanović optužuje Srbiju i Rusiju za nerede u Podgorici

- Kad je reč o Rusiji, veoma smo zabrinuti, ne zbog slobodnog izbora koji treba da načini crnogorski narod, već zbog preterane sile koju su vlasti Crne Gore upotrebile da uguše mirne proteste - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo i da crnogorski premijer Milo Đukanović, koji je ranije rekao da su srpski nacionalisti i Rusija igrali aktivnu ulogu u organizovanju antivladinih protesta u Podgorici, nije izneo nijedan dokaz za tu tvrdnju prenosi Tass.

- Premijer Milo Đukanović nije izneo ni jednu jedinu konkretnu činjenicu imaginarne ruske umešanosti u podsticanje socijalne napetosti u Crnoj Gori o navodnoj ruskoj umešanosti u podsticanju socijalnih tenzija, jer takvih činjenica i nema - navodi se u saopštenju.

Prebacivanje odgovornosti

Dalje, rusko ministarstvo ističe da je Đukanovićev cilj jasan.

- On želi da prebaci odgovornost za sve više sukoba u Crnoj Gori, tako što potpuno ignoriše mišljenje značajnog dela crnogorskog društva - zaključuje rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Rusko ministarstvo ističe da su Đukanovićeve optužbe upućene Rusiji neosnovane i nepotkrepljene dokazima.

- Bili smo zbunjeni zbog neosnovanih izjava crnogorskog premijera Mila Đukanovića, koji je optužio Rusiju da je provocirala proteste u Podgorici i podstakla sukobe između policije i opozicionih snaga - piše u saopštenju.

Zna Milo što je narod nezadovoljan

Moskva je, takođe, uverena, da crnogorski premijer zna šta je pogoršalo situaciju u njegovoj zemlji.

- Teško je zamisliti da državnik, koji je na vlasti toliko dugo, ne shvata šta stoji iza pogoršanja situacije u njegovoj zemlji. On to sigurno zna. I više od toga. On definitivno zna zašto treba da ponavlja apsurdnu tvrdnju da je članstvo u NATO-u jedini put koji će osigurati nezavisnost Crne Gore - poručuje rusko ministarstvo.

Ministarstvo navodi i da je "Đukanović iskusni političar koji često menja stav i više voli da ne odgovori na zahteve sopstvenog naroda, dok je istovremeno zavistan od uslovljavanja spolja, u sopstvenom interesu".

POVEZANE VESTI

Sreda 28.10.2015. 12:26
Срби не заборавите колико су вам пута Црногорци забили нож у леђа , колико су вас пута ошамарили и непријатељима Србије поклањали нашу територију . Колико су вас пута лажно оптужили по налогу Запада да би протерали Православље са наших огњишта . Србине , не веруј Црногорцу ! Сташа Зијовић Никшићанка и најпознатија жена у црном по налогу Запада још 1990. године са својим Црногорцима пљује по Србима , називајући нас геноциднима , скривајући се иза окупаторских невладиних организација . Не тако давно и Филип Вујановић оптужио је Србе за геноцид у Сребреници . Прочешљати све руководеће функције у Србији и сменити Црногорце због шпијунаже и издаје . Србине , не веруј Црногорцу , он твоја огњишта распродаје под плаштом Запада . ТРАЈНО ЗАБРАНИТИ ЦРНОГОРЦИМА ДА БУДУ НА РУКОВОДЕЋИМ МЕСТИМА У СРБИЈИ!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online