Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 31.10.2015.
22:19
rs.sputniknews.com A

"Sloboda ili ništa": Nastavljen protest crnogorske opozicije

Demokratski front (DF), i pored nasilja policije nad demonstrantima u Podgorici, ne odustaje od smene režima aktuelnog crnogorskog premijera Mila Đukanovića i to formiranjem prelazne vlade, sastavljene od svih konstituenata sadašnje Skupštine Crne Gore, koja će organizovati fer izbore.

Facebook/Sloboda trazi ljude
Protestni skup u Dvorani Park u Herceg novom

Za te ciljeve prelazna vlada će se boriti svim demokratskim, nenasilnim sredstvima, ali ne bojeći se sile jer su spremni na sve žrtve za slobodu Crne Gore, rečeno je u subotu uveče na skupu koji je Demokratski front zajedno sa Socijalističkom narodnom partijom i nezavisnim odbornikom iz Herceg Novog, Obradom Gojkovićem, organizovao u ovom gradu.

Skup je održan u Dvorani "Park" koja je bila mala da primi sve zainteresovane Novljane, ali i žitelje drugih Bokeljskih gradova. Na skupu su govorili lider DF Andrija Mandić, zatim članovi DF Predrag Bulatović, Milan Knežević, Janko Vučinić, Nebojša Medojević, Branko Radulović, nezavisni poslanik Strahinja Bulajić kao i predsednici hercegnovskih Opštinskih odbora NOVE, SNP i Pokreta za promene.

Pomoć sa strane

Potpredsednik Skupštine CG i član predsedništva DF Branko Radulović je rekao da su gnusne laži priče o pomoći sa strane jer "niti su je imali niti su je tražili". Rekao je i da ih EU i SAD "gledaju otvorenih očiju", ali i poručio da im ničija pomoć ne treba.

Jedinstvena poruka svih govornika je da odbijaju svaki dijalog sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i Socijaldemokratskom partijom (SDP) jer su iskoristili sve institucije sistema i jedini način da se izbori sloboda svih u Crnoj Gori jeste smena vlasti i fer izbori.

Ujedno su pozvani predstavnici ostalih opozicionih partija da se pridruže protestima i nenasilnoj smeni režima jer je sada, kako je rečeno, jedinstvo svih građana neophodno bez obzira na veru i naciju i uz bratsko pomirenje Srba i Crnogoraca jer je DF okupio i one koju su bili za nezavisnost i one protiv, a sve zarad slobodne Crne Gore.

Pred početak skupa prikazan je petnaestominutni film sa protesta u Podgorici koji je, zbog brutalnih scena prebijanja građana ispraćen burnim negodovanjem.

Andija Mandić je pozvao građane da, kako to i čine, preko društvenih mreža objavljuju fotografije i imena policajaca koji su pod maskama primenjivali silu nad narodom jer je to, kako je rekao, svilen gajtan na vratu režima.

Skupom u Herceg Novom DF počinje završnu fazu protesta u zemlji koja je, kako je rečeno, u mnogome promenjena jer se narod oslobodio i saopštava svoj stav i želju da se Crna Gora menja. Zato će skupovi biti organizovani i u Beranama, Baru i drugim gradovima kako bi se građanima objasnilo da su samo prelazna vlada i fer izbori izlaz iz krize, poručili su iz DF-a.

Organizatori skupa, na kome nije bilo nikakve ikonografije i koji je protekao bez ekscesa, najavili su i veliki skup u Podgorici koji će, kako veruju, "smeniti sa vlasti Mila Đukanovića".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online