Utorak 27.10.2015.
21:12
Tanjug

Moskva odgovorila Milu: Gde su dokazi o našoj umešanosti u proteste?

Fonet/AP
Najlakše je kriviti druge: Milo Đukanović optužuje Srbiju i Rusiju za nerede u Podgorici

- Kad je reč o Rusiji, veoma smo zabrinuti, ne zbog slobodnog izbora koji treba da načini crnogorski narod, već zbog preterane sile koju su vlasti Crne Gore upotrebile da uguše mirne proteste - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo i da crnogorski premijer Milo Đukanović, koji je ranije rekao da su srpski nacionalisti i Rusija igrali aktivnu ulogu u organizovanju antivladinih protesta u Podgorici, nije izneo nijedan dokaz za tu tvrdnju prenosi Tass.

- Premijer Milo Đukanović nije izneo ni jednu jedinu konkretnu činjenicu imaginarne ruske umešanosti u podsticanje socijalne napetosti u Crnoj Gori o navodnoj ruskoj umešanosti u podsticanju socijalnih tenzija, jer takvih činjenica i nema - navodi se u saopštenju.

Prebacivanje odgovornosti

Dalje, rusko ministarstvo ističe da je Đukanovićev cilj jasan.

- On želi da prebaci odgovornost za sve više sukoba u Crnoj Gori, tako što potpuno ignoriše mišljenje značajnog dela crnogorskog društva - zaključuje rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Rusko ministarstvo ističe da su Đukanovićeve optužbe upućene Rusiji neosnovane i nepotkrepljene dokazima.

- Bili smo zbunjeni zbog neosnovanih izjava crnogorskog premijera Mila Đukanovića, koji je optužio Rusiju da je provocirala proteste u Podgorici i podstakla sukobe između policije i opozicionih snaga - piše u saopštenju.

Zna Milo što je narod nezadovoljan

Moskva je, takođe, uverena, da crnogorski premijer zna šta je pogoršalo situaciju u njegovoj zemlji.

- Teško je zamisliti da državnik, koji je na vlasti toliko dugo, ne shvata šta stoji iza pogoršanja situacije u njegovoj zemlji. On to sigurno zna. I više od toga. On definitivno zna zašto treba da ponavlja apsurdnu tvrdnju da je članstvo u NATO-u jedini put koji će osigurati nezavisnost Crne Gore - poručuje rusko ministarstvo.

Ministarstvo navodi i da je "Đukanović iskusni političar koji često menja stav i više voli da ne odgovori na zahteve sopstvenog naroda, dok je istovremeno zavistan od uslovljavanja spolja, u sopstvenom interesu".

2024 © - Vesti online