Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 27.09.2015.
15:42
Tanjug A

Milanović ne prestaje: Srbija nije treći svet, ali ne radi apsolutno ništa

Hrvatski premijer Zoran Milanović danas je ponovo, povodom izbegličke krize, optužio Srbiju da ne radi "apsolutno ništa" i da "ne funkcioniše kao država", dodajući da je za njega jedina bitna adresa - Zapad.

Tanjug
Ko o čemu, on o istočnim susedima: Zoran Milanović

- Ja bih hteo da naši istočni susedi funkcionišu kao država što oni mogu, ali ne žele. Srbija nije država od jutros, možda imaju manje resurse i negde slabije funkcionišu od Hrvatske, ali Srbija nije treći svet, a ne radi apsolutno ništa - kazao je Milanović, piše "Večernji list".

On je na skupu aktivista i simpatizera SDP-a, u Sisku, dodao da granica prema Srbiji, za sada, ostaje otvorena.

Hrvatski premijer je, takođe, rekao da ga "sitni lobiji i razni interesi nekih komora i stranačke veze tih komora" neće sputati da donese odluku "koja je u interesu Hrvatske i njenih građana".

- To je broj jedan, da ljudi danas mogu da idu u crkvu, a ako ne idu u crkvu da mogu da idu na kafu ili se sigurno osećaju kod kuće - kaže Milanović.

- Sve drugo je sporedno, hoće li se neki kamion sa igračkama ili čokoladom u Srbiji iskrcati danas ili idućeg meseca nije prioritet. Važno je i to, ali nije prioritet. A oni koji šuruju s Budimpeštom i Beogradom neka slobodno to nastave - dodao je Milanović.
On kaže da je "u stalnom kontaktu sa austrijskim kancelarom, koji je na čelu države koja je na udaru", dok smo je Hrvatska samo tranzitna država.
- Razmenjujemo informacije i to je za mene bitna adresa - to je Zapad - rekao je Milanović.

Pošto je u Hrvatskoj počela predizborna kampanja, on je izbegličku krizu iskoristio i za napad na političke protivnike.

- Za sada možemo ovako, osiguravamo uslove. Tamo gde su (ministar odbrane Ante) Kotromanović i (ministar unutrašnjih poslova Ranko) Ostojić, stvari funkcionišu, a tamo gde su (generalni sekretar HDZ Milijan Brkić) Vaso i (predsednik HDZ Tomislav) Karamarko, ne - istakao je Milanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.09.2015. 18:15
Ta Milanoviću!Pobedićeš na izborima nema više straha-dogovoreno.
Nedelja 27.09.2015. 16:44
Decko uzmi snikers! Postajes ustasha zedan srpske krvi kad pogledash prema istoku! Prosto te podsetimo na tvoj greh, i povampiris se lako!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online