Nedelja 27.09.2015.
15:42
Tanjug

Milanović ne prestaje: Srbija nije treći svet, ali ne radi apsolutno ništa

Tanjug
Ko o čemu, on o istočnim susedima: Zoran Milanović

- Ja bih hteo da naši istočni susedi funkcionišu kao država što oni mogu, ali ne žele. Srbija nije država od jutros, možda imaju manje resurse i negde slabije funkcionišu od Hrvatske, ali Srbija nije treći svet, a ne radi apsolutno ništa - kazao je Milanović, piše "Večernji list".

On je na skupu aktivista i simpatizera SDP-a, u Sisku, dodao da granica prema Srbiji, za sada, ostaje otvorena.

Hrvatski premijer je, takođe, rekao da ga "sitni lobiji i razni interesi nekih komora i stranačke veze tih komora" neće sputati da donese odluku "koja je u interesu Hrvatske i njenih građana".

- To je broj jedan, da ljudi danas mogu da idu u crkvu, a ako ne idu u crkvu da mogu da idu na kafu ili se sigurno osećaju kod kuće - kaže Milanović.

- Sve drugo je sporedno, hoće li se neki kamion sa igračkama ili čokoladom u Srbiji iskrcati danas ili idućeg meseca nije prioritet. Važno je i to, ali nije prioritet. A oni koji šuruju s Budimpeštom i Beogradom neka slobodno to nastave - dodao je Milanović.
On kaže da je "u stalnom kontaktu sa austrijskim kancelarom, koji je na čelu države koja je na udaru", dok smo je Hrvatska samo tranzitna država.
- Razmenjujemo informacije i to je za mene bitna adresa - to je Zapad - rekao je Milanović.

Pošto je u Hrvatskoj počela predizborna kampanja, on je izbegličku krizu iskoristio i za napad na političke protivnike.

- Za sada možemo ovako, osiguravamo uslove. Tamo gde su (ministar odbrane Ante) Kotromanović i (ministar unutrašnjih poslova Ranko) Ostojić, stvari funkcionišu, a tamo gde su (generalni sekretar HDZ Milijan Brkić) Vaso i (predsednik HDZ Tomislav) Karamarko, ne - istakao je Milanović.

2024 © - Vesti online