Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 25.09.2015.
12:38
24sata.hr A

I branitelji ogorčeni na Milanovića: Granice se zatvaraju samo uoči rata

Tražimo od predsednika Vlade Zorana Milanovića da odmah prekine igru s blokadom graničnog prelaza Bajakovo i dopusti promet, poručili su hrvatski branitelji.

Tanjug/AP
I branitelji ustali protiv premijera

- Hrvatska priveda je na kolenima i treba li Zoran Milanović zbog svojih frustracija da je potpuno uništi? Mnogi od blokiranih kamiona pripadaju hrvatskim kompanijama i mnogi od vozača u tim kamionima su hrvatski branitelji - kažu branitelji, a prenosi portal “24 sata”.

Ne želimo, kažu, da političari preko naših leđa dokazuju kolike su patriote i koliko im je stalo do hrvatske države

Kako navode, Milanović je imao četiri godine da to pokaže i svi su videli kako je to činio, “od Vukovara do hrvatskih branitelja iz Savske 66”.

- Granice se zatvaraju samo u slučaju rata, a u miru pojačano nadziru i kontrolišu, ako je potrebno i uz pomoć vojske. Nažalost, umesto da je od početka sproveo strogi režim kontrole legalnih i ilegalnih graničnih prelaza kao što su to učinile nama susedne zemlje, predsednik Vlade Milanović sada stvara lažnu atmosferu rata i sukoba sa Srbijom - ističu branitelji.

Milanović to radi, kažu oni, isključivo zato jer su uskoro izbori i zato što želi da hrvatski narod zaboravi pogubne posledice njegove politike.

Prema njihovim rečima, najveća od njih je masovni odlazak “hrvatske mladeži iz zemlje za koju su se njihovi očevi borili”.

- Zato tražimo od predsednika Vlade Zorana Milanovića, koji se u ratu ponašao kao dezerter, da se sada ne junači, jer rat se završio, u tom smo ratu pobedili bez njega i takvih kao on, a danas želimo da imamo sigurnu zemlju i dobre odnose sa svim susedima, pa i sa Srbijom - navode branitelji.

Oni ističu da ne žele da aktuelni čelnici Hrvatske i Srbije skupljaju jeftine političke bodove na migrantskoj krizi.

- Branitelji su među prvima humanitarnom pomoći pomogli migrantima i želimo jasno da poručimo da nećemo dopustiti niti ugrožavanje suvereniteta Hrvatske i njenih granica, kao ni jeftino i nehumano politiziranje migrantske krize - zaključuju branitelji.

POVEZANE VESTI

Petak 25.09.2015. 22:31
Pa da:branitelji bi da brane granicu a ne da je zatvaraju.Hajd branitelji:Hajl!!!!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online