Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.09.2015.
15:44
telegraf.rs, Nedeljnik A

Dodik otkrio tajni plan za nezavisnost Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je za Nedeljnik govorio o najavi referenduma koji je uzburkao Balkan, prvi put i o razmimoilaženju političkih puteva Srbije i Republike Srpske… Dodik otkriva svoj plan za nezavisnost Republike Srpske i kaže da će sigurno doživeti njenu samostalnost.

Tanjug
Bošnjaci smeju kažu: ‘Nas samo interesuje BiH, ne interesuje nas ništa drugo’, a nije fer da mi kažemo: ‘Nas ne interesuje BiH, nas interesuje Republika Srpska’: Dodik

- Deluje da Srbi imaju konsenzus o tome da Republika Srpska treba da opstane, ali nemaju oko toga na koji način da živi dalje, da li u okviru Bosne i Hercegovine, da li da ide ka nezavisnosti. Tu je podela. Potpuno frustrira situacija da Srbi nemaju ono što vidimo kod drugih, a to je, recimo, intelektualni forum koji bi bio potpuno slobodan i koji bi, bez političkih ograničenja ili pritiska međunarodne zajednice ili straha, iskazao šta su to interesi srpskog naroda - kazao je Dodik.

-  Svakom je jasno, svakom strancu s kojim pričate, da Republika Srpska ne želi da bude u Bosni i Hercegovini. Zašto mi o tome ćutimo? Zašto mi to ne kažemo jasno? Zašto je fer, po nekima, da Bošnjaci kažu: ‘Nas samo interesuje Bosna i Hercegovina, ne interesuje nas ništa drugo’, a nije fer da mi kažemo: ‘Nas ne interesuje Bosna i Hercegovina, nas interesuje Republika Srpska’.

- Mislim da odnose Bošnjaka i Srba nije moguće rešiti bez razgraničenja i da je u tom pogledu multietničnost i multikulturalnost, koju je Evropa snažno podržavala, doživela poraz još za poznatih reči Merkelove i Kamerona, kada su o tome govorili, da je multikulturalnost i multietničnost propala. Mislim da će taj zaključak biti još jači sada kada ogromna migrantska populacija dođe i kada se vidi da ta integracija neće uspeti. Tako da, naprosto, ovde postoji jedan problem kod Bošnjaka što oni naprosto žele dominaciju i onog trenutka kad oni prestanu s tom željom za dominacijom i potpunom potčinjenošću BiH, moguće je i definitivno političko rešenje između Srba i Bošnjaka - kaže Dodik.

Na pitanje da li misli da zvanični Beograd dobro razume afinitete, ambicije, probleme Srba u Republici Srpskoj, Dodik odgovara da je Srbija opterećan svojim problemima i da nema izražene institucionalne aktivnosti u tom pogledu“.

O poseti Predsedništva BiH Beogradu rekao je da je to bila “zabava za narod”, a o Vučiću je rekao da ima “iznenađujuću energiju, koja se nameće u svakom pogledu.”

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online