Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 03.09.2015.
15:33
Tanjug A

"Ovo što radi Kolinda, ni Tuđman ne bi"

Predsednik Srpskog nacionalnog veća i zastupnik u Saboru Milorad Pupovac kaže da je u nekim sferama u Hrvatskoj na delu više od "tuđamnizacije", da neki ljudi idu desnije i od samog Franja Tuđamna i rade stvari koje ni on ne bi radio. U vreme Tuđmana, kaže Pupovac, teško da bi neko pokrenuo peticiju za vraćanje pozdrava "Za dom spremni".

Reuters
Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvata, hrvatskih građana Hrvatske

- Niti bi to smeo, niti bi to pokušao. Nezavisno od toga što se u Hrvatskoj u njegovo vreme raširilo nasilje prema Srbima i što je bilo raznih neprihvatljivih Tuđmanovih poteza, ali nije bilo ovolikog otvorenog skandiranja protiv Srba na koncertima i političkim skupovima - rekao je Pupovac za beogradski Nedeljnik.

Kako kaže, to je deo kampanje koji postoji još od vremena predizborne promocije i inauguracije predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

- Teško biste mogli zamisliti Tuđmana kako dovodi sveštenika da osveti predsednički ured. Ili Tuđmana koji bi se na takav način odrekao Josipa Broza Tita - rekao je Pupovac.

Ako HDZ osvoji vlast, onda će biti odgovorni kao država, a ne samo kao stranka za stanje manjinskih prava u Hrvatskoj.

Upitan koliko je očigledan šum na vezama između predsednika država - Tomislava Nikolića i Kolinde Grabar Kitarović - utiče na produbljivanje jaza između Srbije i Hrvatske, Pupovac je rekao da između Grabar Kitarović i Nikolića očito nema komunikacije.

- I taj manjak ostavlja prostor za poruke koje ne doprinose tome da se države bolje razumeju, da se dođe do neke vrste razgovora o spornim kritičnim momentima, posebno oko te politike sećanja koja produbljuje sukobe i netrpeljivost - rekao je.

Možda je to pak bilo neizbežno kao čir koji pukne, kače Pupovac i dodaje da možda zato ne treba zameriti ni predsednici Grabar Kitarović ni predsedniku Nikoliću.

- Ali, ovakvim njihovim pristupom ne može se ništa zalečiti. Nema sumnje da moraju raditi na poboljšanju komunikacije i saradnje. I ne samo da moraju, to je njihova obaveza - smatra Pupovac.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.09.2015. 16:18
Predsednik Srbije Tomislav Nikolic nema vremena za takve oblike komunikacija, vreme mu istice a fondovi njegove supruge jos nisu ni poceli da se pune a ni porodicne firme jos nisu sklopile zeljene ugovore - na drzavnom nivou.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online