Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 05.08.2015.
11:19 >> 13:05h
index.hr A

Hrvatski portal: HDZ-ov vašar u Kninu, podignut spomenik Tuđmanu

Uz naslov “HDZ-ov vašar“, hrvatski portal Index prenosi da je organizacija proslave godišnjice “Oluje“ u Kninu haotična.

Twitter/ Boris Malagurski
Spomenik Tuđmanu u Kninu

Prema navodima portala, posle podizanja zastave na kninskoj tvrđavi i kada je hrvatski državni vrh krenuo da silazi, na nižem platou je zbog haotične organizacije bilo dopušteno okupljenima da navale na političare.

- Sve izgleda kao vašar. Zviždi se svima koji nisu iz HDZ, osim Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba. On i predsednik HDZ Tomislav Karamarko su dobili veliki aplauz, a najobožavanija je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Svi su pohrlili prema njoj i hteli da je dodirnu. Svi osim njih su brutalno izviždani i izvređani. U celom tom haosu na veterane niko ne obraća pažnju - navodi Index.

Prethodno je otkriven spomenik spomenik prvom hrvatskom predsedniku Franji Tuđmanu, a njegov sin Miroslav i predsednica Hrvatske su pustili bele golubove ispred spomenika.

Inače, proslavi Dana pobede i domovinske zahvalnosti, te Dana branitelja prisustvuju predsednik Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović, a prvi put su tu i Majke Srebrenice koje su, kako kažu, došle na lični poziv hrvatske predsednice.

Većina branitelja se žali na lošu organizaciju, sve je, kažu, haotično.

- Sve izgleda kao vašar - objavio je portal Index.

U okviru proslave pročitan je tekst o organizovanju i ciljevima Oluje kao i imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u toj akciji iz avgusta 1995, tokom koje je iz Hrvatske proterano više od 220.000 Srba, dok je više od 2.000 njih ubijeno ili nestalo.

Milanović se prvi put ove godine u Kninu neće obraćati braniteljima jer je svih prethodnih bio izviždan, kao i tadasnji predsednik Ivo Josipović.

Kada su ga novinari pitali zašto u Kninu ne važi jedan protokol za njega i predsednicu Hrvatske, Milanović je odgovorio: "Srećan vam Dan pobede i domovinske zahvalnosti, te Dan branitelja", preneli su hrvatski mediji koji o ovom događaju izveštavaju "iz minuta u minut".

Među zvanicama u Knin je jutros rano došao general Ante Gotovina, koji je svojevremeno u Hagu bio osuđen za zločine počinjene u Oluju, da bi mu kasnije ta presuda ukinuta, a građanima, koji su ga dočekali sa oduševljenjem, poručio je da je ovo "dan pobede, branitelja i mira".

"Ovo je praznik bezbednosti i slobode. Juče su naše oružane snage to obeležile takođe dostojanstveno i veličanstveno širom Hrvatske. Danas je nastavak... Slavimo našu slobodu, mir i sigurnost. To nam je omogućila baš Oluja", rekao je Gotovina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online