Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 10.05.2015.
09:25 >> 16:12h
Tanjug, slobodnaevropa.org A

Gotovo u Kumanovu: Ubijeno 8 policajaca i 14 terorista

Policijska akcija protiv naoružane terorističke grupe završena je u nedelju popodne u Kumanovu. Nakedonski MUP je saopštio da je u akciji ubijeno 14 terorista, a da je nastradalo osam policajaca. U dvodnevnom okršaju povređeno je 37 policajaca.

Reuters
I dalje napeto u Kumanovu
15:50 - Gotova akcija: Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Ivo Kotevski rekao je da je policija pronašla tela 14 terorista u uniformama. "MUP radi na identifikovanju poginulih terorista. Teroristička grupa je brojala više od 40 ljudi, a teroristi su planirali napade na makedonske institucije", rekao je Kotevski i dodao da je stradalo osam policajaca. Pronađen je veliki arsenal oružja, a lideri oružane grupe su bili Muhamed Krasnići, poznat kao komandant Mališeva, Mirsad Ndrecaj, poznat kao komandant NATO, Sami Uškini, poznat kao komandant Sokoli, Bei Rizaj i Dem Šehu. Trojica njih bili su u grupi terorista koji su se u subotu predali policiji.

14.56 - Pronađen automobil bomba: Makedonska policija je u Divljem naselju uništila automobil-bombu, koji je bio pun razornog eksploziva, javljaju mediji. Izvor kaže da je plan terorista bio izvođenje akcije sa što više ljudskih žrtava, u cilju izazivanje panike i destabilizacije države. Imajući u vidu da je u Skoplju bilo planirano održavanje maratona i da je nedelja u Kumanovu "pazarni dan" bilo je opravdano dejstvo bezbednosnih snaga na razbijanju ove terorističe grupe.

14.11 - Teroristi pred sudom: Grupa od oko 20 terorista, koji su se predali policiji u Kumanovu, danas će biti izvedeni pred sudiju Osnovog suda u Skoplju, javila je skopska televizija "Kanal 5". Pred skopski sud već pristižu policijska vozila.

12.30 - Snajperom na policiju: Broj poginulih policajaca porastao na osam, javljaju makedonska televizija Sitel i list Večer. Strahuje se da ima još ubijenih policajaca, jer su jutros gađani iz snajpera.

12.43 - Vlast podmetnula bandu: "Opasno je, ali najviše nas zabrinjava što nemamo potrebne informacije šta se dešava i ko je ovo smislio. Nemamo nikakvih informacija", rekao je jedan Kumanovčanin, dok drugi dodaje da je "situacija nameštena zbog opozicionog mitinga, da bi se vratio predsednik iz Moskve i da bi se sprečio veliki miting opozicije".

10:00 - Još povređenih: U novim okršajima sa teroristima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova u Kumanovu ranjena su još trojica makedonskih policajca, tako da je broj ranjenih dostigao brojku od 33 povređena pripadnika snaga bezbednosti Makedonije.

09:30 - Nastavak akcije: Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je jutros da policijska akcija u kumanovskom Divljem naselju, gde je u subotu ujutru sve počelo, ipak još nije okončana, javila je agencija MIA.

Noć u Kumanovu je protekla mirno, ali su se u nedelju ujutru čuli prvi pucnjevi iz pravca Divljeg naselja, gde je u subotu policija započela akciju protiv naoružane grupe, koju je označila kao terorističku. Sa nekih krovova se podizao gust i crn dim. Rejon Kumanova, kako se navodi, nadleću helikopteri i bespilotne letilice.Na ulicama Kumanova je primetno pojačano policijsko prisustvo, a na svim ulazima I izlazima Divljeg naselja se nalaze policijske kontrole.

Agencija MIA je navela imena poginulih pripadnika policije: Žarko Kuzmanovski (32), Sašo Samoilovski(32), Nenad Serafimovski (28), Isamedin Osmani, Boban Ivanović i Goran Ilievski.

Ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankuloska je najavila da će policijska akcija trajati sve dok i poslednji terorista ne bude neutralisan.

Cilj terorističkog napada grupe, ponovila je, bile su državne institucije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.05.2015. 09:39
Ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankuloska je najavila da će policijska akcija trajati sve dok i poslednji terorista ne bude neutralisan..................Tako se to radi, al produzite dalje prema okupiranom Srbskom Kosovu i arbaniji.......tamo ih treba Neutralisati !!! Videcete makedonci ovo je samo sami pocetak..a kraj o kojeme vi pricate moze samo biti postignut sa masovnim napadom svih postojecih vasih jedinica.....tamo ce vas cekati prekaljeni teroristi poput taci i haradinaja, nemoj te zaboravit....da ce vas nacci nato napadad.....ko vam je kriv....priznali ste djavola....sad se nosite sa Posledicama....kod vas ih ima 600.000 !!!! Aj da vidimo kako ce te vi to da resite !
Nedelja 10.05.2015. 09:41
Ako preživi i jedan terorista biće velikog zla opet . Sa njima nema kompromisa došli su da ubija.u moraju biti ubi.eni i tu je kraj priče .
Nedelja 10.05.2015. 11:34
Zao mi je svaka Zrtva je previse mislim na Pravoslavce!A Policajcima brz oporavak!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online