Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 07.05.2015.
16:13
Tanjug A

Đukanović: Nismo za NATO da bismo bili protiv Rusije

Premijer Milo Đukanović poručio je u četvrrtak iz Berlina da je prioritet broj jedan crnogorske državne politike sticanje poziva za članstvo u NATO savezu i naglasio da vlada nije izabrala NATO da bi bila protiv Rusije, ili protiv bilo koga, već zbog toga što deli vrednosti Alijanse.

Srna
Ulazak u NATO šansa za ceo region, tvrdi Milo Đukanović

Đukanović je tokom izlaganje u Nemačkom društvu za spoljnu politiku, na temu "Evropski pogled sa Zapadnog Balkana - iskustvo Crne Gore", precizirao da vlada "do kraja ove godine" očekuje poziv za članstvo u Alijansi.

- To je naša ideja vodilja. Mislimo da je naš optimizam realan... i da će poziv uslediti u decembru. Već naredne nedelje očekujemo pozitivne tonove i poruke ohrabrenja sa Ministarskog sastanka NATO-a u Antaliji - obrazložio je predsednik vlade.

Članstvo Crne Gore, prema njegovom mišljenju, nije samo važno za državu i njenu bezbednost, sigurniju evropsku budućnost, već i za Balkan, ceo Mediteran, kao i za stabilnost u Evropi i u evroatlantskoj zajednici, prenosi portal Radio televizije Crne Gore.

- Poziv Crnoj Gori je dobitna kombinacija za sve - uveren je Đukanović koji dodaje da u vladi znaju da je odluka o članstvu u NATO savezu "uvek i politička" i naglašava da ih, bez obzira na dugu tradiciju dobrih odnosa s Rusijom, to ne ograničava da sami biraju put u budućnost i donose odluke u skladu sa svojim nacionalnim i državnim interesima.

Crnogorski premijer, takođe, smatra da je država kao pouzdan sused i partner zaslužila poštovanje regiona i podseća da su pre nepune tri godine otvorili pregovore za članstvo u Evropskoj uniji i da pregovaraju o 18 poglavlja, od kojih su dva privremeno zatvorena.

U vladi su, prema njegovim rečima, svesni da su integracije proces koji će trajati i da članstvo u Uniji zavisi, pre svega, od učinka Crne Gore.

Đukanović je uveren i da Balkan nikada u svojoj istoriji nije bio integrisaniji u Evropu nego danas, niti bolje i stabilnije mesto za život i za biznis.

- Hrvatska se pridružila Sloveniji u Uniji i NATO savezu. Albanija je, takođe, članica NATO, a postala je i zemlja kandidat za EU. Srbija je na početku pregovaračkog procesa... BiH je nakon poslednjih izbora u šansi da uhvati priključak s integracijama. Evropska budućnost kao strateška orjentacija celog regiona snažna je nit koja nas objedinjuje - zaključio je Đukanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.05.2015. 16:14
Ovom Smradu treba slomiti Njusku!!
Četvrtak 07.05.2015. 17:18
Nismo za NATO da bismo bili protiv Rusije-ne lupetaj čoveča.Pa ta organizacija je od svog postanka anti-ruska.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online