Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.03.2015.
04:13
B. S. - E. V. A

Region u kolapsu zbog kiše i snega!

Velika količina kiše i snega, jaki vetrovi i pad temperature, koje je sa sobom doneo takozvani Đenovski ciklon, uzrokovali su u četvrtak i petak velike probleme stanovništvu i nadležnim službama u gotovo svim zemljama regiona.

Tanjug
Znog jakog vetra u prekidu bile sve trajektne linije

U hrvatskom priobalju duvala je orkanska bura, brojni putevi zatvoreni su za saobraćaj za sve vrste vozila, u prekidu su i trajektne linije. Svi letovi zakazani na dubrovačkom aerodromu za jučerašnje jutro zbog nevremena su bili otkazani, preneli su hrvatski mediji.

Bura s orkanskim udarima pravila je velike probleme u Splitu i na širem području Makarske, dok je na Biokovu temperatura pala na minus osam i ima pedesetak centimetara snega.

- U Splitu je bura oštetila halu u kojoj se održava sajam GAST, pa je policija, zbog opasnosti od urušenja konstrukcije, za saobaćaj zatvorila deo saobraćajnica koje prolaze pored hale - javljaju hrvatski mediji.

Što se tiče Bosne i Hercegovine, sneg i obilne kiše doneli su velike nevolje građanima. U saobraćaju je vladao haos, izvaljena stabla su padala na puteve, aktivirana su mnogobrojna klizišta i odroni, a zbog kvara na dalekovodima bez struje je područje Bileće i Gacka, dok je u Nevesinju bez struje oko 25 sela.

- U opštini Sokolac sneg je izazvao brojne probleme, a struje nema u 80 sela - preneli su portali u Bosni i Hercegovini.

Padavine i su napravile velike probleme i u Crnoj Gori. Na Žabljaku je napadalo oko metar i po snega, sva durmitorska sela su zavejana, a na većini puteva saobraćaj je u prekidu zbog nepovoljnih vremenskih uslova, odrona ili snežne lavine, kakav je slučaj na putnom pravcu Rožaje-Kula-Peć.

U četvrtak uveče evakuisano je četrdesetak putnika koji su zbog snega i velike mećave bili zavejani na putu Nikšić-Šavnik, a Služba zaštite i spasavanja odaziva se na sve pozive i uglavnom se radi o prevozu bolesnika.

- I u Crnoj Gori ima problema sa snabdevanjem električnom energijom, pa je tako od četvrtka po podne bez struje pet sela na Jezerskoj visoravni - javili su mediji.

Orkanski vetar u Sloveniji

Kada su u pitanju vremenske prilike u Sloveniji, problem je pravio orkanski vetar koji je u pojedinim delovima zemlje čupao drveće i skidao krovove sa kuća! Od svih zemalja regiona najbolje je prošla Makedonija u kojoj nije bilo većih problema, osim što je kiša prouzrokovala probleme u saobraćaju, dok je snega bilo samo u višim delovima Makedonije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online