Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Utorak 18.11.2014.
13:57
Srna A

“Hrvati preko Šešelja sakupljaju političke poene“

Sva ujdurma koja se u Hrvatskoj digla u vezi sa prevremenim puštanjem na slobodu lidera Srpske radikalne stranke (SRS)Vojislava Šešelja posledica je želja pojedinaca da zarade političke poene pred predstojeće izbore, ocenio je za Srnu direktor Informaciono-dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac.

Baš kao i devedesetih, Hrvatima smeta sve srpsko: Savo Štrbac
 

On je podsetio da su predsednički izbori u Hrvatskoj u januaru, te da u tom kontekstu treba gledati pismo predsednika Hrvatske Ive Josipovića predsedniku Haškog tribunala Teodoru Meronu u kome kritikuje Tribunal što je pustio Šešelja na prevremenu slobodu, kao i izjavu "saučešća" premijera Vesne Pusić koju je uputila Srbiji tim povodom.

"Ironično je da oni tako reaguju na povratak `neosuđenom` Šešelju koga, osim grupe simpatizera i prijatelja, na beogradskom Aerodromu nije dočekao niko. U isto vreme, setimo se samo kako su crkveni velikodostojnici i brojni zvaničnici u Hrvatskoj pre dve godine dočekali generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, čija je oslobađajuća presuda bila predmet spora u samom sudu", rekao je Štrbac.

On je podsetio i na euforiju u Hrvatskoj zbog povratka u Hagu osuđenog Darija Kordića, koja je tada prošla bez ikakve reakcije u srpskoj javnosti.

Pročitajte još:

Izazvao bes kod Hrvata: Vojislav Šešelj

* Šešelj Hrvatima trn u oku: Josipović pisao predsedniku Tribunala

* Pusićeva opet histeriše zbog Šešelja

* Hrvatima žao što Šešelj nije osuđen

Štrbac je ukazao na koincidenciju da se Šešelj kao politički aktivan vratio u vreme kada su nacionalizam i ustaštvo ponovo osnaženi na sceni Hrvatske.

"Nakon prijema u EU u Hrvatskoj su se vratile devedesete godine prošlog veka. Imamo Vukovar i napade na ćirilicu, referendum oko dvojezičnosti - atak na sve srpsko. Njima se sada, kao i devedesetih, kao bumerang vraća i Šešelj. Zato Ivo Josipović, taj `mirni` profesor prava, piše pismo Teodoru Meronu", kaže Štrbac.

On je naglasio da danas, na godišnjicu ulaska JNA u Vukovar, nijednom Srbinu u Hrvatskoj, a posebno u tom gradu, nije lako.

"Oni se danas, baš kao i prilikom proslava velikih `pobeda` Hrvatske, `Oluje` i `Bljeska`, sklanjaju u svoje kuće i iz njih ne izlaze ili odlaze kod prijatelja i rođaka u Srbiju da bi bili bezbedni", kaže Štrbac.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.11.2014. 14:38
“Hrvati preko Šešelja sakupljaju političke poene“ - pa ne radi se samo o tome, nakon tisuća poginulih i ranjenih iz devedesetih (Srba, Hrvata...), Šešelj (umjesto da trune u zatvoru) danas ponovo poziva na stvaranje velike Srbije
Utorak 18.11.2014. 16:52
Koliko sam se samo puta upitao , da li postoje ljudi koji zele da sagledaju stvari zaista realno i na nacin kakav odgovara istini?Seselj je Srpski nacionalista ,koji je spreman da kaze mnogo stosta sto mozda nije dobro za njega i njegov politicki zivot ali nista manje ni vise od drugih iz protivnickog nacionalnog tabota .Hrvati mozda malo manje pricaju ali zato vise rade , Jasenovac , jadovno , Oluja i tdd sve su to genocidi kakav svijet nije vidio a danas optuzuju covjeka za koga sam siguran da nikoga nije ubio , a da se borio jeste za svoje i mi smo se borili za svoje i mi smo imali Deklaraciju Islamsku imali smo logore mozda manje nego Srbi u ovom ratu ali Hrvati bar treba da cute.
Utorak 18.11.2014. 15:31
JBG Josipovicu, zvao si cetnickog vojvodu, koji je bio u okupatorskoj vojsci u blizini Vinkovaca, na inauguraciju, a sad ti smeta samozvani vojvoda koji je jedino lajao i druge pozivao da prolivaju krv. Na kraju, imali ste ga zarobljenog u Slavoniji, pa sto ste ga pustili umesto da ste mu odmah plasirali metak u celo?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online